BULs herrelag fikk en svak start på sesongen med tre strake nederlag. Så snudde det mot Skjervøy og Hammerfest der Jon Steinar Eriksens mannskap sikret seg seks poeng.

Fredag kveld stoppet seiersrekka hardt og brutalt da Tromsø ILs rekruttlag gjestet Coop-banen. Gjestene fra Ishavsbyen vant komfortabelt 4-1 og inntok tabelltoppen i 3. divisjon avdeling 12. TIL 2 har samme poengsum som Kirkenes, men målforskjellen er bedre. KIF kan ta tilbake serieledelsen med poeng borte mot Ishavsbyen i morgen.

To scoringer rett etter hverandre sørget for at Tromsø-rekruttene ledet 2-0 til pause mot BUL. Hjemmelaget skjerpet seg etter hvilen og kom bedre med i kampen. Mihkku Måsø tente et håp for BUL med sin 1-2-redusering, men utlikningen kom aldri. I stedet fikk gjestene tildelt kveldens andre straffespark rett før slutt, noe som førte til 1-3. Da ga BUL-guttene opp, og TIL 2 satte inn ytterligere en scoring på overtid.

– Vi kom skjevt ut med to kjedelige baklengsmål. Jeg sier ikke at dommeren tok feil, men vi var uheldige som fikk straffe imot oss. Og den andre scoringen burde vi definitivt ha unngått. Men vi kom ut med ny gnist etter pause, og spilte med humør og innsatsvilje. Reduseringen ga oss en boost, men da vi igjen ga bort et straffespark falt vi sammen. Det var synd, men vi prøvde i hvert fall, kommenterer Torbjørn Mofoss, som av en lokal jury ble kåret til dagens beste BUL-spiller.

Mofoss tror ikke at fredagens nedtur var starten på en ny tapsrekke.

– Jeg synes fortsatt vi viser stigende form. Vi tar nye steg hele veien, og et tap som dette ødelegger ikke alt vi har bygd opp de siste ukene. Det er ingen krise å tape for Tromsøs rekruttlag. Dette nederlaget børster vi kjapt av oss, og doser på videre for å ta tre poeng i neste match, fastslår en offensiv Mofoss.

SCORET: Mihkku Måsø ga BUL håp om poeng med sin scoring, men gjestene kontrollerte inn tre poeng på Coop-banen. Foto: Karl Eirik Steffensen