Runa Lillegård fra Alta IF og Eline Hegg fra BUL er sammen med et fåtall andre fotballspillere tatt ut til Statoils talentleir i Stavanger. Brede Hangeland står nok en gang i spissen for samlingen når han 16.- til 21. juni inviterer 48 av landets største fotballtalenter hjem til Lassa i Stavanger. Med seg i trenerteamet får han Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli, opplyser Statoil i en pressemelding.

«Landslagssamling»

24 jenter og 24 gutter er tatt ut til treningsleiren, som er det nærmeste en 14-årig fotballspiller kommer en landslagssamling i Norge. Tidligere landslagskaptein Brede Hangeland er med som trener og ambassadør.

– Formålet med Statoils talentleir er å videreutvikle Norges mest lovende 14-åringer og gi dem et solid grunnlag for å kunne bli fotballspillere i toppklasse, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

Talentleiren i Stavanger inngår i fotballforbundets «landslagsskole», og flere av de beste landslagsspillerne er tidligere deltakerne. To av dem, Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard, kommer tilbake til Stavanger i år og gjør sin første gjesteopptreden som trenere for landets beste 14-åringer.

Hangeland viser vei

I Stavanger instrueres talentene av flere eksperter fra NFF, mens Hangeland, Møller Dæhli, Ødegaard trår til på trenersiden sammen med andre topptrenere fra fotballforbundet.

– For å bli en elitespiller må man ha mer enn naturtalent. Man må ha skikkelig lyst til å spille og vilje til å trene mye over tid. Det har i alle fall vært mitt talent, og nå gleder jeg meg til å dele de erfaringene med morgendagens fotballhelter her i Stavanger, sier Hangeland.