I år som i fjor arrangerer Alta motorsenter et mestermøte hvor flere profilerte idrettsutøvere konkurrerer om å bli den lokale mesternes mester.

– Jeg gleder meg. Det var mye folk i fjor og en fin ramme rundt arrangementet, men for min egen del må jeg endre litt på taktikken. Jeg sleit litt med armøvelsene og må forbedre meg der, sier landslagsløper Finn Hågen Krogh foran konkurransen som arrangeres torsdag i neste uke.

– Så i år blir det ingen stakeøkt på tre timer som du hadde i forkant av konkurransen i fjor?

– Nei, det sier jeg ikke. Jeg sier at jeg gjør endringer og stiller med en litt annen taktikk, men hva jeg skal gjøre vil jeg holde hemmelig i frykt for at konkurrentene skal dra fordeler av all informasjon, sier Krogh med et smil.

Ukjente øvelser

Martin Moland vant konkurransen i fjor og gjør ingen endringer i forberedelsene.

– Taktikken om å stille opp og gjøre mitt beste fungerte bra i fjor så jeg satser på samme taktikk i år, svarer han med et smil og legger til:

– Men jeg vet ingenting om hvilke øvelser vi skal gjennom. Kanskje er det noe annet enn i fjor, så vi må bare møte opp og gi det man har i de forskjellige øvelsene.

I fjor var blant annet armhevinger, hinderløype, kulestøt, statiske styrkeøvelser og løp opp Sandfallet blant øvelsene de måtte gjennom.

– Ingen skal kunne øve seg på forhånd, så vi går ikke ut med hvilke øvelser vi legger opp til, men vi har gjort endringer på alle øvelsene bortsett fra løp opp Sandfallet som avslutter konkurransen også i år. Her skal de testet i mye forskjellig, sier Ole Steinar Østlyngen hos Alta motorsenter som setter opp tribuner og håper å slå publikumstallet på ca 300 fra i fjor.

Imponert over Moland

Moland imponerte både konkurrenter og publikum i fjor og Krogh forventer at scootercrosskjøreren vil kjempe i toppen også i år.

–  Han var god på alle øvelser og det er kanskje det som gjenkjenner en bunnseriøs scootercrosskjører. Han er allsidig, smidig og godt trent så han må vi se opp for i år også, sier Krogh.

– Hva med Petter Eliassen?

– Kjenner jeg han rett så er han fortsatt i veldig god form selv om han har roet litt ned med treningen han også. Så Petter blir også farlig og vil helt sikkert gjøre alt han kan for å vinne.

– Hvordan er din egen form?

– Langt fra på topp. Jeg har i år som i fjor turt å slippe litt på treningsarbeidet og ønsker på den måten å være toppmotivert når treningsdosene nå blir større og grunnlaget skal legges foran neste sesong. Sånn sett er ikke denne konkurransen på rette tidspunkt, men det er ikke sikkert det ville vært bedre i de hardeste treningsperiodene. Så for min del er jeg fornøyd med at de arrangerer dette i mai, sier Krogh.

Sterkt startfelt

I tillegg til nevnte Krogh, Moland og Eliassen stiller også Alta IF-spillerne Thomas Torgersen og Mathias Normann, scootercrosskjører Joakim Olsen fra Karasjok, BUL-jentene Amanda Brendgen og Johanne Romsdal Lian, Tverrelvdalens fotballspiller Joakim Medlie, Jo Sigve Heitmann og ungjenta Guro Krempig fra IL Frea samt Alta motorsenters egen Jan Erik Johnsen.

– Vi forsøker oss enda på et par stykker til, men vet ikke om vi lykkes, sier Ole Steinar Østlyngen som stiller med 20.000 kroner i førstepremie torsdag om en uke.

– Når man stiller til start så er det alvor uansett hvilken type konkurranse vi snakker om og om det er pengepremie. Men jeg tror førstepremien på 20.000 kroner frister og vil komme godt med for den som vinner, sier Krogh som trolig hadde best inntekt av samtlige deltagere i vinter da han gikk inn over 800.000 i premiepenger.