Etter noen år i Tromsø vender altaværingen tilbake til Nordlysbyen, og der er ikke bare klær og møbler som blir med på flyttelasset. Også hennes lidenskap «roller derby», en sport som kanskje ikke så mange finnmarkinger har et særlig tett og kjærlig forhold til, tar hun med seg hjemover. Planen er å pirre interessen og få i gang en treningsgruppe i løpet av sommeren og høsten.

– Jeg har drevet med dette i Tromsø i noen år, og det er fantastisk moro. «Roller derby» er ikke den mest kjente idretten i landet, men det popper stadig opp nye lag. Så man kan trygt si at populariteten er stigende. Jeg er helt sikker på at vi kan få dette til også i Alta, sier Lisa-Eilen Mathisen til A-sporten.

Har eget landslag

Per i dag er det åtte etablerte roller derby-klubber i Norge. Det eksisterer også et eget landslag kalt «Team Norway Roller Derby» . Dette er først og fremst en sport for kvinner, og de 20 beste damespillerne i landet skal i desember representere de norske fargene i verdensmesterskapet som arrangeres i Dallas i USA.

– «Arctic Roller Derby» er landets nordligste klubb, og det er denne jeg har vært en del av de siste to årene. Reglene kan nok virke litt kompliserte helt i starten, men det tar ikke lang tid før man skjønner hva det handler om. Dette er en kontaktsport som passer for alle, understreker Mathisen.

Møtes i juni

Det første møtet vil finne sted på Peppes Pizza i Alta 19. juni.

– Alle som er interessert kan ta kontakt med meg på Facebook for mer informasjon. Jeg håper vi blir minst ti aktive spillere her i Alta, avslutter hun.