Utøveren fra Alta atletklubb konkurrerer i klasse junior 19-23 år (105 kg), og veide inn på 98,5 kilo. Men selv om han var en av de letteste deltakerne i denne klassen sikret han en velfortjent gullmedalje. Han løftet 212,5 kilo i knebøy, 162,5 kilo i benkpress og 235 kilo i markløft. Det ble en totalvekt på 610 kilo. Dagfinn Weber-Laumann fra KK-67 og Jonathan Larsson fra Oslo SK fulgte på andre- og tredjeplass. De løftet begge totalt 592,5 kilo.

– Jeg er veldig godt fornøyd med egen innsats. Det gikk bedre enn jeg hadde trodd, sier Martin Synvis til Altaposten.

Dette var et av de aller største styrkeløftstevnene som har blitt arrangert i Norge. Godt over 200 løftere var i sving. Men ettersom det var et stevne der deltakerne løftet uten utstyr har det ikke NM-status. Det kan endre seg.

– Det var et stort og godt arrangert stevne, og det snakkes om at det var norgesrekord i antall deltakere. Det gjør jo selvsagt at prestasjonen og gullmedaljen smaker ekstra godt. Med så mange deltakere ligger det i kortene at denne måten å konkurrere på vil få NM-status. Men ettersom det fortsatt brukes løfteutstyr internasjonalt kan man ikke gå helt bort fra det her til lands, forteller Synvis.

Han var ikke den eneste altaværingen som leverte gode resultater. Vebjørn Askeland løftet i klasse junior 19-23 år (83 kilo). Han dro totalt 485 kilo til værs og endte på tredjeplass. I klasse junior 19-23 år (93 kilo) ble Dennis Sivertsen nummer åtte. Han løftet totalt 455 kilo. I klasse 19-23 år (66 kilo) ble Benjamin Danielsen fra Øksfjord atletklubb nummer tre med totalt 425 kilo.

Øksfjord hadde også med en utøver i åpen klasse (93 kilo). Fredrik Danielsen ble nummer åtte av 19 deltakere. Han stoppet på 595 kilo totalt.

En annen utøver som imponerte stort var superveteranen Peer Bjaaland. Han løftet i klasse veteran +70 (93 kilo). Totalt løftet han 425,5 kilo.

– Jeg er utrolig imponert over Peer. Han satte tre norgesrekorder, forteller Synvis.