Fotballgruppa i idrettslaget har i lengre tid vært på desperat leting etter ny leder. Men selv ikke på det ekstraordinære årsmøtet i forrige uke kunne gruppa presentere en løsning. Dermed har problemet nådd et kritisk punkt.

– Dette er en svært alvorlig sak for oss. Uten leder kan vi ikke fortsette med seniorlag i seriespill. Det har vi rett og slett ikke lov til, sier en fortvilet Otto Aas til Altaposten.

Fortvilt situasjon

Lederen i hovedstyret synes situasjonen er svært kjedelig, for fotballstyret har fått dyktige folk til å ta de øvrige vervene. Men det er ingen som vil ta hovedansvaret. Og uten leder vil det bli konsekvenser.

– Det ekstraordinære årsmøtet bar preg av frustrasjon og fortvilelse. Vi brukte lang tid på å finne ut hvordan vi skulle løse dette. Skulle vi være resolutt og gjøre umiddelbare grep, eller jobbe videre med saken? Etter lange samtaler ble vi enige om å gjøre et aller siste forsøk. Det er ikke vanlig å ha to ekstraordinære årsmøter, men i denne saken må vi strekke oss så langt vi kan, kommenterer Aas.

– Ingen kommentar

Fotballen er den største gruppa i idrettslaget, og ikke uventet er det seniorfotballen som koster mest. I tillegg til det rent juridiske er det derfor mest naturlig at herrelaget blir ofret dersom fotballgruppa fortsetter uten leder.

– Alt baserer seg på frivillighet, og det vil være uansvarlig av oss å drive videre det som koster mest. Det kan også bli andre kutt, men dette vil være første steg, sier Aas.

– Dette har jeg egentlig ingen kommentar til. Vi spiller fotball, så får andre ta seg av beslutninger som dette. Men jeg har ikke fått noen signaler om at laget vil bli trukket fra seriespill, sier A-lagstrener Tom Helge Thomassen.

En siste mulighet

Det absolutt siste ekstraordinære årsmøtet i fotballgruppa vil finne sted i slutten av måneden. Otto Aas håper i det lengste at noen ivrige ildsjeler vil melde seg til tjeneste.

– Vi har kjempeflinke folk i styret som har lang fartstid og massevis av erfaring. Det gjør lederrollen mye enklere, så jeg vil oppfordre alle som har mulighet til å bidra om å melde seg og gjøre en jobb for idrettslaget. Det er veldig givende, understreker lederen i hovedstyret.