MMA-utøveren har tidligere både blitt norsk og svensk mester i fullkontaktssporten MMA (mixed martial arts, som betyr flere typer stilarter). I danske Herning gikk han mot den danske mesteren, Ömer Kavakli, og vant en grei seier. Det var NRK Finnmark som først meldte nyheten lørdag.

– De første to minuttene var jeg ikke så rask, men etterhvert fikk jeg større overtak, han ga meg stadig mindre motstand, og til slutt hadde han ikke krefter igjen til å svare med, kommenterer Eriksen overfor NRK.

Eriksen går i lettvektsklassen -70,3 og representerer Oslo fight center.

I april i fjor ble Eriksen svensk mester etter å ha slått den svenske mesteren Joel Moya.

Nektet å la seg knekke

Han har tidligere vært åpen på at han måtte jobbe hardt for å komme ut av et liv der han ble mobbet mye.

I 2013 fortalte han om veien ut av et liv der han som samiskspråklig slet med å tilpasse seg på norsktalende skole.

– Jeg var et mobbeoffer før, på barneskolen og ungdomsskolen; så lenge jeg kan huske, sa han i en presentasjon av MMA-landslagets førstekandidater i hver vektklasse som Studentradioen i Bergen presenterte.

– Jeg var et lett bytte og tenkte at jeg måtte bli tøffere (…) Så jeg begynte med kampsport. Det gav meg en god følelse, mer selvtillit, vilje til å konkurrere, fortalte han.

Deretter flyttet han til Tromsø, og senere til Oslo hvor han har trent både kickboksing, taekwondo og boksing for å nevne noe. Senere gikk han over til Jiu jitsu.

– Jeg har jo jobbet med reindrift siden jeg var ni år. Så da får man brytebalansen, siden reinen kaster deg overalt. Da får man også styrken. Så da manglet jeg jo bare teknikken, sa han til Studentradioen i Bergen.

EN VANLIG FYR: Ole Johnny har kjempet seg ut av en hverdag med mobbing. Nå er det ingen som prøver seg på Kautokeino-gutten. Foto: Privat