Sist helg ble Barnas Finnmarksløp gjennomført i Jotka-området, og fjellstua til Steinar Kristensen ble brukt som knutepunkt både for løpet og de sosiale tilstelningene mellom aktivitetene. Både lørdag og søndag kjørte de en runde på omtrent 22 kilometer, så totalt tilbakela de 4,4 mil på sleden disse to dagene. Heidi Walseth i Alta trekkhundklubb er storfornøyd med arrangementet.

– Det var veldig gode og harde spor, så det ble kjørt ekstremt fort begge dagene. Vi hadde noen kjempehyggelige konkurransedager der det sosiale var vel så viktig som resultatene, forteller Walseth.

I seksspannklassen var det Simon H. Hætta som vant sammenlagt, mens Sigrid Killi og David Aslaksen fulgte på de neste plassene. I firespannklassen stakk June Mikkelsen av med seieren. Her ble Elisabeth Kristiansen nummer to og Jan Tore Olsen nummer tre.

– Vi var heldig med været, spesielt på lørdag. Men selv om det var mer skyet på søndag hadde vi ingen problemer med gjennomføringen. Foreldrene stilte opp og gjorde en strålende jobb. Vi ønsker også å rette en stor takk til Steinar Kristensen, som arrangerte løpet sammen med trekkhundklubben. Han åpnet opp hjemmet for oss, og var en særdeles viktig årsak til at årets utgave av rennet ble så vellykket, avslutter hun.

Fullstendig resultatliste:

Seksspann

1. Simon H. Hætta

2. Sigrid Killi

3. David Aslaksen

4. Stian W. Opgård

5. Martin Tunheim

6. Karina Opgård

7. Eline K. L. Storvann

Firespann

1. June Mikkelsen

2. Elisabeth Kristiansen

3. Jan Tore Olsen

4. Sunniva Tunheim

Bytt bilde med piltastene!