Kautokeinos kombinertstjerne Håvard Klemetsen tar to nye år som kombinertløper. Det betyr at VM i Lahti 2017 er ett av målene for 36-åringen.

Samarbeider med Tor Oskar

– Jeg ønsker å fortsette toppidrettssatsingen mot nye mål og nye drømmer som stadig oppstår. Jeg er motivert, sulten og gira på å oppnå ny utvikling, og har tro på at jeg kan bli enda bedre, skriver Klemetsen i en pressemelding.

Til Altaposten sier han følgende om beslutningen som innebærer to nye år med knallhard trening og intensivt resultatjag:

– Jeg har tenkt på dette en god stund. Det har vært en prosess der familien har vært veldig involvert. Jeg har også hatt møter med Olympiatoppen og ikke minst Tor Oskar Thomassen. Han har noen spennende tanker om hvordan jeg kan forlenge karrieren. Jeg kommer til å bruke han mer flittig fremover, forteller Klemetsen, som fortsatt kommer til å ha base i Tromsø.

– Etter mange år i gamet er jeg smartere enn før, og vet godt hva som er mine styrker og svakheter. Jeg har lært av mine feil. Det er fortsatt mer å hente både i sporet og i bakken.

Vil fortsatt eksperimentere

Han kommer til å bli enda råere når det gjelder prioritering fremover. Målet er å få mer tid til familien og samtidig utvikle seg videre som kombinertløper.

– Jeg har skikkelig trua på det opplegget som spikres i disse dager. Jeg ønsker å bruke den flotte naturen i Tromsø så ofte jeg kan, og på den måten være så nær familien som mye som mulig. De gir meg overskudd og motivasjon i de tunge periodene. Det er viktig å være skikkelig på når det er samlinger med landslaget andre steder, sier Klemetsen til A-sporten.

Han vil fortsatt oppsøke miljøer som kan gi han et dytt i riktig retning.

– Å forsøke nye ting, som for eksempel å trene i høyden med allroundlandslaget, har vært en suksessfaktor for meg de par siste sesongene. Det kommer jeg til å fortsette med. Det er bra trøkk og kvalitet i Team Veidekke i Tromsø, så det vil være en høyaktuell samarbeidspartner. Samtidig har jeg veldig tro på det opplegget kombinertlandslaget har lagt fram, avslutter han.