Alta IF hadde mandag besøk av Lillestrøm 2 og hjemmelaget gikk av banen med tre poeng og hele 7-1 i scoringsprotokollen.

Mathias Normann, som er lånt inn fra Bodø/Glimt, var nær ved å score flere ganger, men lyktes ikke med det. Men det var kun scoringer som manglet for banens klart beste spiller.

– Jeg er fornøyd og det var godt å komme igang på hjemmebane på denne måten. Det ble akkurat slik vi planla å gjøre det, sa Normann etter kampen.

– Planla dere å rundspille Lillestrøm og score sju ganger?

– Ja, omtrent, kanskje litt flere faktisk, sa han med et smil.

Mange på scoringslista

1-0 kom på et perfekt frispark av Mathias Dahl Abelsen og samme mann doblet ledelsen da han mottok ballen rett utenfor 16-meteren og plasserte den nede ved stolperota 19 minutter ut i omgangen. Han var igjen involvert da han felte en LSK-spiller innenfor 16-meteren og Joachim Osvold, sønn av LSK-veteranen Kjetil, satte straffesparket i mål.

35 minutter ut i omgangen var det Sega Ngom sin tur da han helt umarkert fikk sette pannebrasken på Magnus Nikolaisens perfekte innlegg fra høyre. Nikolaisen ville ikke være dårligere. Fem minutter etter Segas scoring mottok harstadværingen ballen utenfor 16-meteren. Han så at keeperen sto litt langt ute, fyrte av et skudd fra 25 meter og selv om keeperen fikk en hånd på ballen klarte han ikke å hindre at den gikk i mål.

På overtid var Nikolaisen igjen veldig nært scoring, men ballen traff stolpen og 4-1 sto seg til pause.

Fullstendig overlegen

Gjestene var med i kampen i perioder før pause, men de siste 45 minuttene styrte Alta fullstendig. Ti minutter ut i omgangen fikk Alta straffespark etter en hands inne i 16-meteren. Håvard Nome var sikkerheten selv og satte inn 5-1-målet.

Tre minutter senere satte Sega Ngom ballen i mål, men dommeren så ikke an fordelen og tildelte Alta frispark for situasjon rett i forkant. Dommertabben ble ikke så veldig betydelig siden Håvard Nome satte frisparket i mål og økte til 6-1.

Mellom 70. og 74. minutt hadde Mathias Normann ikke mindre enn to stolpeskudd og Dag Andreas Balto ett. Balto fikk derimot uttelling i det 76. minutt da han lekte med en forsvarer og banket inn 7-1 som også ble sluttresultatet.