– Vi hadde ikke i våre villeste fantasier trodd at det ville komme så mye folk. Vi hadde 650 billetter, og de forvant på et øyeblikk. Så fikk vi låne 50 billetter fra Sarves alpinsenter. Da disse var revet bort var det bare å slippe inn folk gratis. Trolig var det over 1000 mennesker innom her i løpet av lørdagen. Da tar vi med alle under 12 år som slapp inn gratis, kjørere, mekanikere og dugnadsfolk. Det er helt utrolig, sier initiativtaker Ørjan Digre til Altaposten.

Hyllet på sosiale medier

Det er slett ikke usannsynlig at Alta SSF har funnet gull med denne konkurranseformen. Publikum fikk oppleve spennende dueller, vanvittige hopp og fantastisk kjøring, og det hele toppet seg med hjemmeseier i den grommeste klassen. Marius Granshagen Nord satte på plass Kristoffer Holm, Magnus Lindbäck og Martin Moland. Som ikke det var nok stakk han også av med seieren i den prestisjetunge superfinalen, der de beste kjørerne fra Open Mod og Pro stock 800 møttes til dyst.

– Vi har nesten utelukkende fått positive tilbakemeldinger etter løpet. Det synes vi selvsagt er kjempeartig. Vi skal ha en evaluering, men det er ingen tvil om at vi kommer til å prøve på nytt til neste år. Trolig vil det bli to løp, der vi arrangerer hillcross i den løypa som ble brukt på lørdag og en hillclimb-konkurranse i «eksperten». De som kjørte med langt belte var sjanseløse mot scootercrosskjørerne med kort belte denne helga.

Det bekrefter langt på vei Marius Granshagen Nord, som leverte noen strålende løp i «bratta» på lørdag.

– Det var helt klart en fordel med en kort og lett scooter. Jeg traff bra i starten, og det var viktig å være først over det største hoppet. Jeg trodde svingene skulle være litt lettere, men jeg ble ikke fysisk sliten, forteller Alta-kjøreren.

Storkoste seg

Han synes det var morsomt å kjøre på hjemmebane, spesielt med så mye folk langs løypa. Det er sjelden Granshagen Nord og de andre kjørerne fra Nordlysbyen får vist seg frem for så mange sambygdninger. På de tradisjonelle scootercrossløpene på Kvenvikmoen er det sjelden mer en et par hundre tilskuere.

– Det var fantastisk artig at det kom så mye folk. Jeg kommer fortsatt til å satse fullt og helt på scootercross, men det er klart at man stiller opp i et løp som dette når det arrangeres her i Alta. Bra vær, masse folk og en fin og utfordrende bane gjorde dette til en ypperlig lørdag, smiler Granshagen Nord.

Han håper at Alta SSF viderefører denne suksessen.

– Dette bør absolutt bli en årlig begivenhet. Det er morsomt for både kjørere og publikum med en litt annerledes scootercrossopplevelse, sier Marius.

Dette var hans siste løp denne sesongen. Men at snøen forsvinner betyr ikke at altaværingen bli liggende på sofaen de neste månedene.

– Jeg synes jeg har hatt en bra sesong, og er allerede sulten på mer suksess neste år. Nå skal jeg finne et treningsprogram som passer meg i sommer. I tillegg skal jeg kjøre litt motocross, som er en veldig fin måte å holde seg i gang på.

Pent overskudd

Den vanvittige publikumsoppslutningen gjorde også arrangementet til en økonomisk suksess. Ørjan Digre har ikke de eksakte tallene, men regner med at Alta SSF i hvert fall sitter igjen med 40.000 kroner.

– Jeg vil tippe at vi fikk inn 60.000 kroner i billettinntekter. Halvparten av dette gikk til Sarves alpinsenter. I tillegg kommer påmeldingsavgifter. Med god hjelp av sponsorer brukte vi lite penger på dette arrangementet, så det blir nok et fint overskudd. Det er veldig hyggelig, sier Digre, som fikk pengepremiene til de beste kjørerne sponset av TK Motor og Arctic Auto.

Bruk piltastene for å bytte bilde!