Alta IFs rekruttlag åpnet sesongen med 2-3-tap borte mot Skarp sist mandag. En knapp uke senere var det klart for årets første hjemmekamp da Salangen gjestet Finnmarkshallen, og denne gangen kunne trener Tor Eirik Nome juble for tre poeng. Jay van Hoorn satte inn to scoringer og sørget for 2-1-seier søndag ettermiddag.

– Jeg synes vi hadde grei kontroll i første omgang, men fem minutter før pause scoret de et vanvittig vakkert mål. Sånt er det vanskelig å gardere seg mot. Det var veldig åpent de siste 45 minuttene, og til tross for at Salangen fikk et straffespark de ikke scoret på, mener jeg vi vant fortjent. Vi hadde en del andre sjanser som vi burde utnyttet bedre, kommenterer Nome.

En lokal publikumsfavoritt av de sjeldne var også i aksjon i Finnmarkshallen på søndag. Svein Ove Thomassen hadde funnet frem fotballskoene igjen, og playmakeren slo mange gode pasninger og var farlig på dødballene. Men Thomassen er ikke bare kjent for sin strålende teknikk og pasningsfot. Han har også et temperament som titt og ofte får han i trøbbel. Rett før slutt fikk han gult kort for å ha kastet bort ballen, og deretter snakket han på seg rødt kort og marsjordre slik at Alta 2 måtte fullføre matchen med ti mann.

– Det er ikke så mye å si om den situasjonen. Svein Ove er en klassespiller, og det han gjør for laget før utvisningen veier lett opp for det røde kortet. Det er aldri et kjedelig øyeblikk når Svein Ove spiller fotball, sier en smilende Tor Eirik Nome.

MATCHVINNER: Jay van Hoorn scoret begge Alta 2-målene i søndagens 2-1-seier. Foto: Karl Eirik Steffensen
UTVIST: Svein Ove Thomassen snakket på seg rødt kort i sluttminuttene. Foto: Karl Eirik Steffensen