Petter Eliassen har hatt en fantastisk sesong som skiløper, og ingenting passet bedre enn å avslutte med Bæskadesrennets 50-årsjubileum. Som ventet stakk Eliassen av med seieren i turrennklassen.

A-sporten har ikke fått bekreftet sluttiden, men lite snø gjorde at årets renn ble kuttet ned fra 28 til 24 kilometer. Så noen registrert rekordtid vil det ikke bli. Men deltakerne som ble passert av Eliassen underveis kan fortelle om en mann som åpenbart hadde det veldig travelt.

Alta IF-løper Bjørn Vidar Suhr forsøkte å henge på trønderen, men innså kjapt at det var en umulig oppgave. Han sikret imidlertid andreplassen i jubileumsrennet.

– Jeg gjorde et ærlig forsøk, men det gikk ikke lang tid før jeg måtte slippe. Han er helt rå, sa en smilende Bjørn Vidar Suhr til Altaposten etter rennet.

– Det var en fin tur over fjellet. Jeg hadde ikke noe fokus på tiden, men gikk bare så fort jeg klarte. Den taktikken så ut til å funke fint, konstaterte en fornøyd Petter Eliassen, som har vunnet både Vasaloppet og Birkebeinerrennet denne sesongen.

– Dette var mitt siste renn denne sesongen. Nå skal jeg slappe litt av, men allerede i mai er det en treningssamling, så det blir ingen lang ferie. Tidligere har jeg sluppet meg litt ned før oppkjøringen til neste sesong starter. Nå forsøker jeg å unngå det. Det er nok fornuftig å holde formen på et greit nivå også den neste måneden, sa Eliassen videre.