3. divisjonslaget Fløya har hjemmebanefordelen når den første ordinære runden i norgesmesterskapet for menn spilles i kveld. Alta IF holder til en divisjon over, og må regnes som favoritter foran oppgjøret på Fløyabanen. Men Alta IFs trenerteam vet hvor fort divisjonsforskjellene viskes ut i slike cupkamper.

– Dette er definitivt ikke et oppgjør vi tar lett på. Cupen er svært viktig for oss, og et avansement betyr nye sportslige utfordringer og klingende mynt i en slunken klubbkasse. Vi har mange gode cupopplevelser å se tilbake på de siste årene. Med all respekt for Fløya - denne matchen skal vi vinne, sier assistenttrener Tomas Johannesson.

Thomassen starter

Med bare tre dager siden siste kamp ville det kanskje vært naturlig med en del utskiftninger i førsteelleveren. «Hula» slår fast at det maks blir to endringer på laget som spilte 3-3 borte mot Notodden i seriepremieren.

– Kjetil Thomassen starter i mål. Det er det eneste som er sikkert. Kanskje vil Jon Andreas Eira få muligheten i stedet for Dag Andreas Balto, men det har vi ikke bestemt oss helt for riktig ennå. Ellers stiller vi uforandret, kommenterer Johannesson.

Han lover et offensivt Alta-lag fra start på Fløyabanen i kveld.

– Vi skal være et bedre lag enn Fløya, men cupkamper er spesielle. Gang på gang ser man at innstilling slår klasse. Fløya slo nesten ut 1. divisjonslaget Ranheim i fjor, og vi vet at vi må være på tå hev fra første spark på ballen dersom det skal bli avansement. De har alt å vinne i et slikt oppgjør. Fløya har løpssterke spillere som jobber hardt og er godt organiserte, forteller den høyt respekterte assistenttreneren fra Sverige.

Optimale forberedelser

Alta-spillerne reiste til Tromsø tidlig i morges, og har dermed fått en optimal oppladning til kveldens cupmatch.

– Det er ikke det beste været her, men vi skal få vandret litt rundt i byen. Guttene kan ikke bare ligge på hotellrommet. Vi kjører skikkelig opplegg med to fellesmåltider, så jeg kan garantere at våre spillere skal være på stasjon når dommeren blåser i gang oppgjøret, avslutter han.

Alta IF stiller med følgende lag:

Kjetil Thomassen - Runar Overvik, Mats Frede Hansen, Øyvind Veseth Olsen, Thomas Torgersen - Mathias Normann, Håvard Nome, Mathias Dahl Abelsen - Magnus Nikolaisen, Sega Ngom, Dag Andreas Balto/Jon Andreas Eira