Norges fotballforbund klinket til med en liten overraskelse da den første cuprunden ble satt opp. I stedet for det «vanlige» oppgjøret mellom Alta IF og BUL skal Alta-lagene i aksjon mot henholdsvis Fløya og Mjølner.

Så Mjølner i aksjon

BUL tapte 1-2 borte mot Salangen i serieåpninga siste helg. Det var selvsagt en stor skuffelse, men trener Jon Steinar Eriksen fikk i hvert fall muligheten til å se Mjølner spille 2. divisjonskamp hjemme mot Ullern – et oppgjør som endte 1-1. BUL-sjefen lot seg ikke imponere nevneverdig av det han var vitne til på Narvik kunstgress.

– Jeg skal vel være litt forsiktig med å si dette, men jeg ble ikke kjempeskremt. Det var ingen stor match. Lagene var jevnt over like gode, forteller Eriksen, som dermed sitter inne med litt kunnskap om onsdagens cupmotstander på Coop-banen.

– Jeg føler at vi er godt forberedt, og det er en viktig del av dette gamet. Dette er en stor sportslig utfordring for oss og jeg gleder meg til å måle krefter med et 2. divisjonslag. Jeg tror det blir en spennende og åpen kamp der laget som har dagen tar seg videre til neste runde. Jeg vet at et avansement i hvert fall betyr en del for de som styrer økonomien rundt A-laget, så vi får satse på å gjøre dem glade i dag, ler Eriksen.

Damene møter PIL

Han mener BUL-spillerne må bli flinkere til å håndtere en ledelse.

– Vi spiller veldig bra så lenge vi ikke leder. Men så snart vi får en scoring virker det som guttene tror at ting går av seg selv. Det har skjedd i flere kamper, og her har vi en jobb å gjøre, fastslår den tidligere forsvarskjempen.

Det er ikke bare klubbens herrelag som skal spille cupfotball i dag. BULs damelag møter Porsanger i den første NM-runden for kvinner. Oppgjøret, som spilles i Finnmarkshallen, blir Odd Inge Johansens første skikkelige test som hovedtrener.