Den humørfylte og folkekjære langrennsløperen Kristin Størmer Steira fra Tana har etter en lang og grundig prosess med seg selv, sine nærmeste og flere gode hjelpere bestemt seg for å avslutte langrennskarrieren, melder Norges Skiforbund i en pressemelding.

– Jeg har opplevd utrolig mye som langrennsløper og jeg elsker å konkurrere på ski, men tiden er nå inne for å finne et nytt spor, og det blir ikke skisporet, sier Steira.

33-åringen benytter anledningen til å takke alle som har bidratt til hennes lange ski-karriere.

Steira sier ifølge Norges Skiforbund at hun ser positivt på fremtiden, at hun er svært glad for den erfaring og kompetanse hun tar med seg. Tana-jenta kan se tilbake på 12 år innen toppidretten på lag med verdens beste skijenter.

– I en prestasjonskultur har jeg lært hva som skal til for å nå målene, ikke bare håpe på de, sier Kristin og nevner også erfaringene med endringsprosesser, hvordan hun har taklet motgang og ikke minst hva samarbeid med andre betyr for fremgang og resultater.

– Jeg er priviligert som har fått muligheten til å jobbe sammen verdens beste langrennsutøvere og trenere selv om det innimellom har kostet både blod, svette og tårer. Det skal jeg ta med meg videre i livet.

I tiden som kommer skal langrennsprofilen ta sine siste BI-eksamener, før hun til sommeren skal gifte seg med sin Devon.