Den unge midtbanespilleren fra Sortland leverte noen imponerende prestasjoner i Alta IF-trøya i sin første sesong i klubben, og da var det aggressive 1. divisjonsspillere som flokket seg rundt den ballsikre 21-åringen.

Tror på gjennombrudd

Nå er det 2. divisjonsspill som venter Mathias Dahl Abelsen & co. Det kan være en perfekt arena for teknikeren, som vil få en langt mer sentral rolle i laget nå som Christian Reginiussen og Svein Ove Thomassen ikke lenger er i klubben. Alta IFs assistenttrener Tomas «Hula» Johannesson er imponert over det Dahl Abelsen har vist i vinter, og svensken mener bestemt at midtbanespilleren vil få sitt definitive gjennombrudd denne sesongen.

– Mathias har alle forutsetninger for å lykkes, og alt ligger til rette for at 2015 blir et minneverdig år for han, sier Johannesson til Altaposten.

– Det blir kjempespennende å følge Mathias denne sesongen. Han fikk mye spilletid og 1. divisjonserfaring i fjor. Det blir interessant å se om han klarer å gripe muligheten i år og vise seg som den playmakeren vi vet han er, kommenterer hovedtrener Rune Repvik.

Klar for oppgaven

Alta IF-bossen er sikker på at Dahl Abelsen kan dempe savnet av Christian Reginiussen og Svein Ove Thomassen.

– Mathias er ikke så ulik Christian som folk kanskje tror. Han er kvikk i føttene og flink til å plage motstanderne. Christian var nok litt råere rent fysisk, men det kan Mathias videreutvikle. Og Mathias har nok et større repertoar offensivt. Vi har utfordret Mathias til å jobbe med fysikken, ta mer for seg i duellspillet og bli en spiller som i større grad styrer kampene. Det er en stund siden vi har hatt en slik type i laget. Jeg ser gjerne at Mathias blir vår nye Christian Gauseth på midten, sier Repvik.

– Jeg synes det er flott at trenerteamet har tro på meg, og jeg håper å vise dem tilliten verdig. Det blir ikke enkelt å erstatte profiler som Christian Reginiussen og Svein Ove Thomassen. Det er store sko å fylle, men jeg føler meg klar for oppgaven, fastslår Dahl Abelsen.

Publikumsyndling?

21-åringen fikk behandling på sidelinja midt i gårsdagens treningsøkt, men garanterer at han er fit for fight når Notodden står på motsatt banehalvdel.

– Jeg har vært litt plaget med den ene låret en god stund nå, men det er ikke så alvorlig at jeg må stå over kamper. Det gjør litt vond nå og da, men jeg får jevnlig behandling. Det har fungert bra, forteller unggutten, som trolig starter sammen med Håvard Nome sentralt på midtbanen når Alta IF gjester Idrettsparken KG på søndag.

Men det er ikke bare Dahl Abelsen som blir spådd en stor sesong. Trenerteamet har også stor tro nykommeren Mathias Normann og smått rutinerte Sega Ngom. Og med tidligere toppscorer Magnus Nikolaisen på vei mot toppformen lukter det mål av årets Alta IF-lag.

– Mathias Normann har kommet inn i spillergruppa som et friskt pust. Han er bare 19 år gammel, men holder et høyt nivå. Han har vist utrolig mye bra på trening, og kan fort bli en skikkelig publikumsfavoritt denne sesongen. Mathias har fortsatt litt å jobbe med defensivt, men er en veldig spennende type som vi har stor tro på.

Voldsom offensiv slagkraft

Repvik gleder seg til å se hva laget kan få til med så mange gode offensive spillere i stallen.

– Sega lyktes ikke så godt mot TUIL i siste treningskamp, men har vært vår klart beste spiller i vinter. Han er blitt lagets visekaptein og tar mye mer ansvar nå. Jeg er sikker på at han går en meget god sesong i møte. Magnus er nok fortsatt litt rusten, men jeg har en god følelse av at scoringsformen er rett rundt hjørnet. Det blir viktig å få han i gang så fort som mulig. Det gjelder for så vidt alle våre sentrale spillere, sier Repvik, som også er fornøyd med det defensive.

– Runar Overvik har vist flott progresjon i vinter, og Erlend Pedersen er en spennende spiller. Når som Andreas Markussen, Martin Norbye og Aleksander Solberg også er på gang ser det veldig bra ut, avslutter en svært kampklar Rune Repvik.