– Noen må rett og slett sørge for modernisering av opplegget. Bæskadesrennet er ikke tilpasset nye generasjoner, sier Hammari, etter at komiteen har avslått mulighet til å gå rennet utenom den aktuelle søndagen. Unntaket er funksjonærene som kan gå dagen før.

Hammari mener at komiteen for Bæskadesrennet må lære av Halddemarsjen og tilpasse seg nye tider, med den fleksibiliteten man ser i forbindelse med folkehelse-arrangement som toppturene i regi av Alta kommune sommerstid.

– Vi er i 2015. For mange passer det rett og slett ikke å gå akkurat på den søndagen, blant annet på grunn av parallelle arrangement. For mitt vedkommende blir det ikke flere Bæskadesrenn når de nå har avslått søknaden. Jeg prioriterer barna mine og svømmestevnet i Vadsø, og jeg tror dessverre mange er i samme situasjon, sier Hammari.

– Da jeg fikk avslaget trodde jeg de tøyset, tilføyer han.

Rennleder Viktor Johnsen bekrefter at flertallet i komiteen er klar på at statuttene må overholdes. Det betyr at de knesetter prinsippet om deltakerne må gjennomføre turen på selve renndagen.

– Vi skal ha to evalueringer etter årets renn, både i komiteen og klubben. I den forbindelsen håper vi på innspill om hvordan rennet skal utvikle seg, sier Johnsen til Altaposten.