Australske Simon Vandestaadt og makker Tom Crebbin er begge klare til å delta i årets Offroad Finnmark 700 i slutten av juli.

– Jeg er blitt 50 år og har besluttet meg for til å reise og sykle. Heldigvis er kona med på ideen og ungene er voksne og selvstendige. Vi har stort sett bodd i Australia, men i år har vi muligheten til å bo en stund i Tromsø, forteller Simon til Offroad Finnmark.

Han er gift med Beate Landfald (52) fra Tromsø og fra mai i år vil de ha base i Tromsø. Her skal Simon studere, mens Beate skal jobbe som psykiatrisk sykepleier. I tillegg skal de reise litt rundt i Norge.

– Jeg elsker å utforske – jo villere, jo bedre. Muligheten til å gå seg bort for så å finne veien igjen. Muligheten til å teste seg selv både fysisk og mentalt, uten å være garantert suksess. Jeg får inspirasjon av menneskene jeg møter på turen; nysgjerrige tilskuere, entusiastiske medhjelpere, andre reisende og deltakere.

Siden OF700 er en lagkonkurranse, måtte han finne en annen ekstremsyklist som også ville sette pris på utfordringen.

– Valget falt på Tom, en gammel sykkelkompis, som har vært bosatt i Belgia de siste årene. Han har den fysiske kondisjonen og nok selvironi til å le av oppturer og nedturer som hører med tre dager med non-stop sykling. Tom tok utfordringen på strak arm, fortsetter Simon.

Når lagkameraten var på plass var det bare å starte med oppkjøringen fram mot løpsstart. Lagnavn har de to kompisene også funnet:

– Vi ble enige om «Euro-roos». Forhåpentligvis sykler vi bedre enn kreativiteten tilsier, humrer han.

Euro-roos er det første australske laget som forsøker seg på dette maratonrittet.

– Sammen håper vi at vi har det som trengs for å fullføre OF700. Vi ser frem til å møte resten av Offroad Finnmark-deltakerne og å ta del i eventyret, avslutter Vandestaadt.