Tirsdag hadde arrangøren av Bæskadesrennet innkalt til pressetreff. Alle veteraner som har gått 40 renn eller mer får i forbindelse med 50-årsjubileet utdelt startnummer med navnet på, noe som er en meget fin gest overfor de trofaste sliterne som alltid stiller opp.

Dessverre hadde ikke informasjonen gått ut til alle som hadde rundet 40 renn. A-sporten ble tirsdag kveld oppringt av Nils Mathis N. Sara (65) fra Kautokeino, som ikke hadde hørt noe fra arrangøren. Han har 40 renn på samvittigheten, men hadde ikke blitt invitert til denne happeningen.

Da Altaposten ringte rennleder Viktor Johnsen onsdag formiddag med denne informasjonen gikk det ikke lang tid før Sara hadde fått tildelt sitt velfortjente startnummer.

– Det er bare å beklage at Nils Mathis ikke hadde fått en telefon fra oss. Han var inne på våre lister, og vi hadde trykket opp eget startnummer til han. Men jeg manglet en del av telefonnummeret da han skulle kontaktes, så vi fikk ikke snakket med han. Det er bare å legge seg skinnflat og beklage denne blunderen, sier en ydmyk Johnsen til A-sporten.

Nils Mathis N. Sara tok det hele med et smil da han møtte Altaposten og rennleder Viktor Johnsen for en drøy time siden.

– Jeg snakket med Folke Strand i går, som nevnte at han skulle møte de andre veteranene for å få utdelt nummer. Jeg synes det var rart at ikke jeg hadde hørt noe. Men det løste seg jo fort, og det er jo hyggelig. Jeg synes det er en fin gest at alle som har vært med så lenge får spesiallagde startnummer. Jeg gleder meg veldig til å gå årets renn, forteller Sara.

Også superveteran Julius Strifeldt (72) fikk tildelt sitt startnummer onsdag ettermiddag. Han var på fisketur da ledelsen i Bæskadesrennet arrangerte pressetreffet tirsdag formiddag.