Lørdag var det klart for Mazesprinten, og sesongavslutningen i reinkappkjøring ble en svært innholdsrik og spennende affære.

I motsetning til vanlige løp, der rein og kusk tilbakelegger en hel kilometer fra start til mål, var løypa i Maze kun 200 meter lang. Ekstrem hurtighet ble dermed viktigere enn utholdenhet, og i lørdagens konkurranse var det reinen «Fischer» og kusk John Inge Eira som var først over målstreken i A-finalen. Disse to holdt unna for Isak Anders Eiras «Muzet» og Anne Risten Saras «Raidna», som ble henholdsvis nummer to og tre.

– Dette var skikkelig moro. Min gamle rein «VISA» har vunnet mye opp gjennom årene, men dette er første gang «Fischer» stiller til start i et offisielt løp i World Cup. Å vinne med et helt ny rein er veldig spesielt, sier en strålende fornøyd John Inge Eira til Altaposten.

Det var ikke mye som skilte de tre beste i A-finalen, og hadde løypa vært lenger ville trolig Anne Risten Sara og «Raidna» stukket av med seieren. Hennes rein holder nemlig et jevnere høyt tempo når distansen utvides. Det har hun bevist ved å vinne verdenscupen sammenlagt, noe du kan lese mer om her!

– Det var moro å passere mållinja før Anne. Hun har hatt mye suksess som reinkappkjører, så det er klart at jeg er godt fornøyd med å vinne her i Maze. Det er gjevt å stå øverst på seierspallen når man kjører på hjemmebane, smiler Eira.

A-sporten kommer tilbake med bildeserie fra arrangementet på nett og reportasje i papirutgaven i neste uke.

GLAD VINNER: John Inge Eira (i midten) smilte bredt da premiene ble delt ut. Foto: Karl Eirik Steffensen