– Håvard er en dedikert idrettsutøver som jobber smart og ikke minst hardt for å nå de målene han har satt seg. Jeg blir mer og mer imponert over det han gjør på trening og ikke minst i renn. I vinter har han vunnet flere kombinerthopprenn selv om nivået er høyere enn noen gang. Mest oppsiktsvekkende er imidlertid hans flotte utvikling i langrennssporet. Klemetsen har gang på gang bevist at han har blitt en mye bedre langrennsløper de to-tre siste årene. Det har sammenheng med at han har jobbet lurt og hardt for å få fremgang på det området. Vår bestemann i verdenscupen har fortsatt mye å bidra med. Både for min egen og lagets del håper jeg han fortsetter, sier Magnus Moan til Altaposten.

Vil bli savnet

Den oppfatningen har også Magnus Krog, telemarkingen som i fjor var med og vant lagkonkurransen i OL sammen med Klemetsen.

– Jeg hadde et sterkt ønske om at Håvard skulle få med seg en individuell medalje hjem fra Falun. Det hadde han fortjent ettersom prestasjonene var bra. Klemetsen har hevet seg i sporet hvert år etter at jeg kom med på landslaget for fire år siden. Det er imponerende så lenge han begynner å trekke på årene og han har klart å beholde toppnivået i bakken. Jeg er rimelig sikker på at Håvard kan være med å prege verdenscupen i kombinert i flere år fremover dersom han bestemmer seg for å fortsette. Han gir alltid mye av seg selv og er viktig for miljøet og laget. Derfor vil han bli savnet den dagen han gir seg, sier Krog.

Er i tenkeboksen

– Jeg kommer til å bestemme meg i løpet av april om jeg fortsetter eller ikke. Det er ikke aktuelt å bli med videre dersom jeg ikke er hundre prosent motivert. Jeg kommer ikke til å fortsette med kombinert fordi jeg ikke har noe annet å gjøre. Dersom jeg skal bli med videre så er det fordi jeg har veldig lyst til å bli bedre. For å ha mulighet til å gjøre den treningsjobben som er nødvendig for å ta nye steg, må hodet og kroppen være villig til å legge ned en betydelig treningsjobb. Puslespillet på hjemmebane må også gå opp, sier Håvard, som nylig satte sluttstrek for det som har vært hans beste sesong.

Les hele saken i Altapostens papir- og PDF-utgave.