Moland har vist seg som den beste og mest talentfulle scootercrosskjøreren fra Alta de siste årene. Han kapret NM-gull i Tydal for to uker siden, men sykdom gjorde at han gikk glipp av verdensmesterskapet som ble arrangert i Sverige sist helg. A-sporten snakket med en revansjesugen og kampklar Moland på telefonen i torsdag ettermiddag. Da hadde han akkurat gjort unna en treningsøkt utenfor Piteå.

– Det var kjipt å miste VM, men nå er jeg frisk og rask igjen. Og ikke minst veldig klar til å gjøre mitt aller ytterste i «Clash of Nations» i Falun. Jeg har fått trent litt på veien sørover, og både kropp og scooter ser ut til å være i upåklagelig form. Dette blir moro, fastslo en offensiv Martin Moland.

I skrivende stund er altaværingen forlengst på plass i Falun. I dag er det trening og kvalifisering. Finalen i Pro stock kjøres på lørdag.

– Jeg skal kun kjøre Pro stock i denne konkurransen. Det er tøft å hevde seg i to klasser, så jeg prioriterer den jeg tror jeg har best sjanse til å vinne, sa Moland til A-sporten.

Han er ikke den eneste fra Nordlysbyen som skal delta. Også Chris Daniel Elde, Marius Granshagen Nord og Espen Kjellmann står på startstreken når galskapen starter i ettermiddag. Alle deltar i Pro stock.