Petter Eliassen kjemper om sammenlagtseier i Swix Ski Classics. Denne helga går Årefjällsloppet av stabelen i Sverige, og dette er det siste og avgjørende rennet i langløpkonkurransen. Distansekongen som representerer Team LeasePlan Go og Tverrelvdalen IL leder stort etter å ha vunnet de tre siste rennene, og det er kun Anders Aukland som har en ørliten sjanse til å rive Eliassen ned fra tronen. Aukland må vinne løpet i Åre. Selv da må Petter Eliassen bli nummer 18 eller dårligere for at sammenlagtseieren skal gå til Aukland.

Eliassen, Krogh og Nygaard?

Det er nok mange som heier på Eliassen denne helga. Det gjør i hvert fall Fritjof Olsen og de andre i Gardirennets arrangørstab. De håper at han vinner Swix Ski Classics sammenlagt og tar turen til Øksfjordbotn når Gardirennet arrangeres skjærtorsdag.

– Petter vant Gardirennet i fjor, og vi håper selvsagt at han deltar også i år. Vi heier på han og satser på at det blir sammenlagtseier i langløpkonkurransen. Det vil være fantastisk å ha en så merittert løper på startlista, fastslår Olsen, som har et sterkt ønske om at Finn Hågen Krogh tar turen sammen med Petter Eliassen.

– Å ha to slike vanvittige langrennsprofiler på startlista ville gitt hele rennet en kjempeboost. Det er en drøm vi håper kan gå i oppfyllelse i neste uke, fastslår ildsjelen fra Øksfjordbotn.

Også Andreas Nygaard, som i likhet med Eliassen har gjort det bra i langløp denne sesongen, kan dukke opp.

– Andreas har vunnet her tidligere, og vi håper også han stiller opp. Da begynner vi å få et startfelt det virkelig lukter svidd av, ler Olsen.

Garanterer gode forhold

Gardirennet er 24 kilometer langt, og arrangøren kan som regel skilte med rundt 300 deltakere – der de aller fleste deltar i turklassen. Nytt av året er en ungdomsklasse for løpere i alderen 13-16 år. De går 10 kilometer.

– Vi måtte søke Finnmark skikrets om dette og fikk positivt svar på vår forespørsel. Det er veldig fint å kunne ha en konkurranseklasse for de litt yngre løperne også, mener Olsen.

Han forteller at det ellers ikke er de store forandringene. Gardirennet er en tradisjonsrik affære, og da tuller man ikke for mye med konseptet.

– Vi ønsker gamle og nye skiløpere hjertelig velkommen. Det er fantastiske forhold i Øksfjordbotn, og vi kan garantere gode løyper og masse snø. Samtidig minner vi om at folk må ha med seg kontanter da vi ikke har strøm og kortautomat der påmeldingen foregår. Vi har heller ikke muligheten til å tilby deltakerne en dusj etter løpet, så vi anbefaler alle å ta med tørt tøy som de kan skifte til etterpå. Vel møtt på torsdag, smiler Olsen avslutningsvis.