Det er ikke bare langrennsløperne som runder av sesongen med norgesmesterskap denne helga. Også kombinertløperne skal sette punktum, og som vanlig er Kautokeinos superstjerne Håvard Klemetsen en het medaljekandidat.

Sykdom på hjemmebane

Dessverre er det ikke hundre prosent sikkert at 36-åringen stiller til start i det individuelle NM-rennet i morgen. Han har tilbrakt tid hjemme i Tromsø etter verdenscupen ble avsluttet, og selv om det har vært noen trivelige dager har familieidyllen også hatt en negativ effekt på sølv- og bronsevinneren fra ski-VM i Falun.

– Det har vært sykdom i familien den siste tiden, og med syke barn må man opp om natta for å hjelpe til. Det er gjerne slik at man er ekstra sårbar på denne tiden av året. Kroppen er sliten etter en lang sesong, og da er det litt typisk at man blir smittet. Men det er bare en forkjølelse. Jeg ligger ikke for døden, for å si det sånn. Hadde jeg hatt en vanlig kontorjobb ville jeg ha meldt meg til tjeneste. Men i denne bransjen holder det ikke med 80 prosent. Jeg er nødt til å være fullstendig fit for fight for å ha noe i NM å gjøre, fastslår Klemetsen.

Tosifret antall medaljer

Dersom kroppen responderer positivt kommer veteranen fra Kautokeino til å stille i Granåsen. Dette er hans gamle hjemmebane, og Klemetsen har veldig lyst til å runde av sesongen på en skikkelig måte. I NM-sammenheng betyr det medalje, og de har han en del av etter en lang og innholdsrik karriere. Men han er fortsatt sulten på mer suksess.

– Jeg hadde bra kontroll på antall NM-medaljer for noen år siden, men nå er jeg usikker. Jeg tror det har blitt ti eller elleve medaljer. Men jeg kan med sikkerhet si at det har blitt to gull, og det er jo det jeg aller helst samler på. Jeg har veldig lyst til å stille til start, og da er det naturligvis medalje som er målet, kommenterer Klemetsen, som var Norges beste løper i verdenscupen denne sesongen med en sjetteplass sammenlagt.

Han og de andre landslagsløperne skal også gjennomføre en sesongevaluering i Trondheim denne helga.

– Det skal bli godt å få snakket litt med ledelsen om sesongen sett under ett. Vi skal ha personlige samtaler med sjefene og diskutere litt med de andre utøverne. Å snu på steiner er en viktig prosess for alle, fastslår Klemetsen.