BUL hadde i utgangspunktet fem lag som var kvalifiserte for årets regionsmesterskap i håndball, som arrangeres i Bodø 10.- til 12. april. Klubben fra Altas vestkant kapret både seriegull og sølv i G14-serien. Men nå har bossekopingene sagt fra seg den ene plassen og overlatt den til naboklubben Alta IF, slik at også de stiller med fire lag i mesterskapet. Begge klubber er altså representert i J14, G14, J16 og G16 når alvoret braker løs etter påske.

– Det går greit å delta i seriespill med to lag, men det blir litt for tynt i et sluttspill. Derfor har vi bestemt oss for å gi plassen videre til Alta IF, forteller Kari Mikkelsen, som er sportslig leder i BULs håndballgruppe.

Gode plasseringer

Mikkelsen er strålende fornøyd med det BUL-lagene har prestert i seriespillet i de ulike klassene. De sikret som nevnt dobbeltseier i klasse gutter 14 år, tok gull og sølv i jenter 14 år og ble nummer to i både jenter 16 år og gutter 16 år. Her var det Alta IF som stakk av med gullet. Alta IF vant også i jenter 14 år. De spilte i en annen avdeling enn BUL, og gikk til topps i seriespillet foran Kirkenes 2, som er eneste lag fra Øst-Finnmark som får sjansen i regionsmesterskapet.

– Alta-håndballen står veldig sterkt i de aldersbestemte klassene, og BUL har en herlig rivalisering med Alta IF i de ulike klassene. Det blir spennende å følge disse lagene i sluttspillet. Vi vet ikke så mye om lagene fra avdelingene i Nordland, men gleder oss til å møte nye lag. Det er alltid morsomt, sier Mikkelsen, som også er trener i klubben.

Full kamplengde

Honningsvåg Turn er den fjerde klubben fra Finnmark som er representert i Bodø. De ble nummer tre i G16-klassen. Alta IF vant med solid magrin. BUL var foran Honningsvåg kun på bedre målforskjell.

– Jeg håper og tror at våre lag skal bite godt fra seg i dette mesterskapet. Det skal spilles fulle kamper gjennom hele turneringen, og det er vi glade for. Da blir det ekstra viktig å disponere mannskapet riktig til enhver tid. Våre spillere trener fortsatt for fullt frem mot mesterskapet, så det er tydelig at dette betyr mye for dem, avslutter Mikkelsen.

Følgende lag er kvalifisert til RM: Alta IF, Kirkenes 2, BUL 2, Tromsø 3, Tromsø, Lødingen, Landsås, Rognan og Bodø 3 (jenter 14 år). BUL, Alta IF, Bravo, Tromsø, Bodø og Bodø 2 (gutter 14 år). Alta IF, BUL, Tromsø, Landsås, Bravo, Svolvær, Stokmarknes og Stokmarknes 2 (jenter 16 år). Alta IF, BUL, Honningsvåg, Bodø, Lødingen og Harstad (gutter 16 år).