– I samarbeid med idrettshøgskolen ved UiT - Norges arktiske universitet campus Alta og Odd-Egil Olsen, har vi den glede å invitere trenere, spillere og utøvere i BUL til seminar/kurs for «Forebygging av kne- og ankelskader» onsdag 25. mars. Odd-Egil Olsen vil presen- tere et strukturert program på oppvarmingsøvelser som forebygger kne- og ankelska- der hos unge idrettsutøvere på tvers av idrettsgrener, skriver Rune Stamnes i en mail til A-sporten.

Høyt rangert

Odd-Egil Olsen er kanskje ikke et spesielt velkjent navn for alle som driver med idrett i Alta. Men i 2005 gjorde førsteamanuensisen en studie om forebygging av idrettsskader hos ungdom, og helsevesenets nyhetsmagasin «Dagens Medisin» kan opplyse om at hans forskning er rangert blant verdens 15 ypperste studier innen fysioterapi.

– Seminaret er gratis for alle våre medlemmer, og vi anbefaler alle som har mulighet til det å være med. Dette er svært nyttig lærdom for både utøvere og trenere på tvers av idrettsgrenene. Det blir først presentert en teoridel i BULs nye klubbhus, og deretter praksis i BUL-hallen. Dette bør man ikke gå glipp av, fastslår Kari Mikkelsen i BULs håndballgruppe.