Alta IFs håndballherrer skal møte Herulf Moss og Viking i årets opprykkskvalifisering til 1. divisjon.

Sistnevnte lag slo Alta-guttene i 2012/2013-kvalifiseringen som ble spilt i Altahallen. Nå får Ken Ingebrigtsen & co sjansen til å revansjere det bitre 19-26-tapet, som førte til exit for Alta IF og opprykk for Viking.

– Det viktigste var å unngå hjemmelaget, som denne gangen ble Charlottenlund. Det er alltid ekstra vanskelig å møte et lag som har publikum i ryggen, så vi er glade for at de havnet i den andre pulja. Dette var ikke den enkleste veien til opprykk, men heller ikke den vanskeligste - så vi får si oss passe fornøyd. Det kommer til å bli jevne kamper der dagsform og marginer vil bli avgjørende, tror Ingebrigtsen.

– Fair sjanse

Charlottenlund skal møte Tjølling og Kristiansand i pulje 1, mens Alta IF, Herulf Moss og Viking gjør opp om poengene i pulje 2. Vinneren av hver pulje rykker rett opp, mens lagene som blir nummer to møtes til en ekstrakamp, der vinneren slår følge med de to beste lagene opp i 1. divisjon. Da kvaliken ble spilt i Altahallen for to år siden var det Lillestrøm, Strindheim og Viking som rykket opp.

– Viking og Herulf Moss spilte 1. divisjonshåndball senest i fjor, og har i så måte hatt bedre matching enn oss. Mange av de samme spillerne er fortsatt med. Men jeg har sett video av lagene vi skal møte, og det er overkommelig motstand hvis våre gutter har dagen. Jeg vil si at vi har en fair sjanse denne gangen, sier Alta IF-sjefen.

Større bredde

Han mener bestemt at han har et sterkere lag til disposisjon nå enn da klubben mislyktes i kvaliken for ett år siden.

– Vi har først og fremst bedre bredde i stallen denne gangen. Vi har godt trente spillere som har bra med erfaring fra tette kamper. Jan Ivar Buljo og Brage Brendgen er litt annerledes typer enn de vi startet sesongen med, og denne gangen spiller både Fredrik Bruer og Vebjørn Slettli. De var ikke med i fjor. De aller fleste spillerne våre har vært involvert i landsomfattende seriespill på ulike nivåer, så jeg har tro på at vi kan klare det i år.

Har trua på spillerne

Alta-treneren mener laget har fått mye ut av denne sesongen, og håper selvsagt å krone det hele med et etterlenget opprykk.

– Det hadde vært kjempeartig å rykke opp. Det ville gitt hele klubben, spillerne, støtteapparatet og publikum et skikkelig løft. Men det er heller ingen krise hvis vi mislykkes. Vi venter på et nytt seriesystem som vil gi oss bedre matching sesongen sett under ett, men vi ønsker selvsagt å spille i 1. divisjon. Jeg mener vi har et godt nok lag til å klare det, avslutter Ingebrigtsen.