Søndag morgen klokken ti spilte Alta IFs G16-lag siste seriekamp og etter seier der gikk de gjennom den regionale serien uten tap. Halv tolv satte de seg på bussen i Tromsø og startet på hjemveien. Da de ankom Alta seks timer senere ventet dugnadsarbeide i Finnmarkshallen.

– Vi har hatt ansvaret for å få på plass håndballdekket i Finnmarkshallen gjennom hele vinteren så dette er noe guttene kan, sa trener Knut Roger Lillemoen i det guttene startet jobben med overraskende godt mot.

RUTINERT GJENG: Alta-guttene har lagt ut sportsgulvet gjennom hele vinteren og kastet seg rett i jobb da de ankom Finnmarkshallen. Foto: Magne Ek

– Dette er noe guttene har valgt selv. Pengene vi tjener på denne dugnaden går stort sett til å dekke hotellovernattinger på reisene. Om de ikke hadde gjort dette måtte de bodd på skole, la han til.

Lørdag vant Alta-guttene 28-22 over Bravo før de søndag slo Tromsø HK 29-24. Det neste som venter Alta-guttene er regionsfinalen i Bodø helga etter påske der de tre beste fra hver av de to avdelingene skal møtes i kampen om å bli nordnorsk mester.