Scootercrosskjører Marius Granshagen Nord (17) debuterte i VM-sammenheng og endte på 13. plass i mesterskapet som ble kjørt i svenske Älvsbyn lørdag. Plasseringen han var godt fornøyd med.

– Jeg hadde en målsetting om å kvalifisere meg til finalen og ta det videre derfra. Det klarte jeg og er derfor fornøyd, skriver Granshagen Nord i en melding til Altaposten.

Etter velt og 12. plass i kvalifiseringen fikk Alta-kjøreren en ny sjanse gjennom den såkalte «last chance-kvalifiseringen» der 13 kjørere sto på startstreken for å kjempe om de to siste av totalt 20 finaleplasser. Granshagen Nord ledet lenge løpet, men ble etter hvert forbikjørt av svenske Johan Eriksson som sammen med Alta-kjøreren tok seg til finalen.

Svenske Marcus O. Hellgren ble verdensmester, mens Nisse Kjellström og Filip Eriksson også tok plass på pallen. Kristoffer Holm fra Nordreisa ble nummer 11.

Martin Moland var også kvalifisert til mesterskapet, men stilte ikke i Sverige.