Alta IFs Kirsten Helsvig Nilsen vant to kilometer klassisk fredag da Marit Klevstad Jakobsen måtte ta til takke med fjerdeplass i 13-årsklassen i det nordnorske mesterskapet i langrenn som pågår i Bodø. Lørdag sto fire kilometer fristil fellesstart på programmet og Helsvig Nilsen kopierte bragden fra i går. Denne gangen var hun kun sekundet foran venninnen Klevstad Jakobsen som kunne juble for sølvmedalje.

Anna Jacobsen Gaski fra Bardu var også med i spurtoppgjøret, men måtte se seg slått av de to Alta-jentene med to og tre sekunder. Synnøve P. Opgård fra Tverrelvdalen gikk inn til en femteplass 22 sekunder bak vinneren. BULs Astrid Fiksen ble nummer 21, TILs Susanne Granshagen nummer 26, TILs Thea G. Johnsen nummer 32 og TILs Isabella Kleven Jonas nummer 35.

Davids andre

Alta IFs David Dong-Hee Vik vant fredag det klassiske rennet i 19/20-årsklassen og var ikke dårligere lørdag da 15-kilometer fellesstart fristil sto på programmet. Alta IF-løperen var raskest i spurten og krysset mållinja to sekunder foran Ask Kleist Godal fra arrangørklubben Innstrandens.

Klubbkamerat Vebjørn Heitmann Mikkelsen hadde ikke en like god dag i sporet da han var nesten fire minutter etter Vik i mål og endte som nummer 21.

Også i seniorklassen ble det spurtoppgjør da Bossmos Rolf Einar Jensen beseiret Vadsøs Morten Harjo Pettersen. og Medkilas Martin Mikkelsen. Alta IFs Bjørn Vidar Suhr ble nummer sju, ett minutt og 20 sekunder etter vinneren. Tverrelvdalens Per Erik Bjørnstad ble her nummer ni.

Sven-Tore Nilsen, Alta IF vant veteranklassen som gikk ti kilometer.

Sirin tok sølv

I klasse K18 år var Sirin Elisabeth Strand, Alta IF 20 sekunder etter vinner Agnethe Kaasen fra Nordreisa i mål, men Alta-jenta kunne juble for sølvmedalje.

Alta IFs Johanne Holsbø tok bronse i klasse J16, men måtte se seg slått med et minutt og 14 sekunder av den suverene vinneren Marthe Kråkstad Johansen fra Bossmo og Ytteren.

Alta IFs Magni Klevstad Jakobsen tok 10.plassen i klasse J15, mens Alta IFs Andrine Charlotte O. Olsen ble nummer 18 i  14-årsklassen. Klubbvenninnene Vilde A. Heitmann Suhr og Elle Sara endte her på 20.- og 29. plass. Marie Sivertsen fra Tverrelvdalen ble nummer ti av ti jenter i 17-årsklassen. I seniorklassen for kvinner stilte åtte damer til start. Marthe Monrad-Hansen fra Heming var raskest, men NNM-gullet gikk til Tromsøs Anna Svendsen. Vilde Kvammen, som går for Olderdalen, endte på sjetteplass.

Tapte spurten

Thor Eirik Skaret Monsen var i spurtoppgjør med Sander Murbræch om seieren i klass M18 år. Alta IF-løperen måtte se seg slått med et sekund, mens BULs Eirik Johansen ble nummer tre, 22 sekunder bak vinneren. Alta IFs Tage Bjørkli ble nummer åtte knappe to minutter bak Johansen som tok bronsemedaljen.

Fikset bronse

BULs Hermann Fiksen fikset bronse i klasse G14 da han var åtte sekunder bak vinner Bastian Holst fra Melbo som vant klassen. Fiksen var to sekunder foran Alta IFs Nicolay Wilhelmsen som ble nummer fire og fem sekunder foran Alta IFs Sindre Birkeland som ble nummer  seks. Brage Bjørbnstad, Alta IF ble nummer ti og Pål Even Heggelund, BUL nummer 32.

Alta IFs Fredrik Nilsen og Johannes Helsvig Nilsen ble nummer fem og sju i G15, mens Torjus Johansen, BUL ble nummer 21, TILs Jørgen Strøm nummer 28 og Mathias A. Hansen, Alta IF nummer 33. BULs Markus Lampe Alsen ble nummer 25 i 16-årsklassen.

I klasse gutter 13 ble BULs Hans Fredrik Antonsen nummer 10, Freas Thomas Suhr nummer 16, BULs Markus Arntzen nummer 22 og TILs Tom Vegard Andersen nummer 33.

Eirik Skoglund Dahler, BUL ble nummer fire i M17 år og gikk i mål 35 sekunder etter vinneren.