Frankrike vant etter at Jason Lamy Chappuis slo tyske Johannes Rydzek i spurten, mens Håvard Klemetsen gikk Norge inn til tredjeplass på teamsprinten i VM i Falun.

Magnus Moan hadde nærmest hentet inn tyskeren før siste veksling, men i det han klappet Klemetsen på skulderen var det kontakt mellom løperne og Klemetsens stav brakk. Moan ga sin stav til Klemetsen, men 100 meter lengre ut i løypa fikk han en ny som var av riktig lengde.

Uhellet gjorde at tyskeren gikk ifra og Klemetsen klarte aldri å komme opp i rygg på Rydzek som etter hvert fikk en stor luke og var nær med å ta igjen franskmannen.

– Jeg hadde kanskje kommet opp i ryggen på Rydzek, men det ville neppe betydd noe for resultatet. Jeg tror vi skal være godt fornøyd med bronsemedalje i dag, sa Klemetsen til NRK etter løpet.

– I dag vinner vi bronsemedaljen. Vi er veldig godt fornøyde begge to, sa Moan til rikskanalen.

Forholdene på skistadion i Falun var krevende med ekstremt løse spor. Noe av det verste vi har sett, sa NRKs kommentatorer.

– Det var enormt varierende forhold. Man måtte liste seg av gårde og det ble en evig leting etter fast grunn, sa Klemetsen.

– Krevende, men likt for alle, sa Moan.

Både Klemetsen og Moan kommer hjem med to medaljer etter at de forrige helg var med på laget som tok sølv på lagkonkurransen.

– Det er ekstra artig å ta medalje med gamlefar. Vi har vært på reise sammen i snart to måneder så det var fint å avslutte denne reisen med en bronsemedalje sammen med Håvard, sa Moan.