Fredag var det klart for den andre og siste individuelle kombinertkonkurransen i VM, og Håvard Klemetsen hadde det beste utgangspunktet av de norske etter syvendeplass i hoppbakken. Magnus Moan var nummer 14 – 47 sekunder bak ledende Bernhard Gruber. Moan leverte et godt langrenn, men var aldri i nærheten av å true Gruber, som vant rennet overlegent. Moan måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Klemetsen klarte å henge på gruppa bak de tre beste, men kom aldri så langt frem at han kunne kjempe om en medalje. Han passerte 7,5-kilometersmerket på 12. plass, og spurtet inn til 11. plass i rennet. Veteranen ble dermed nestbeste nordmann.

– Det var ingen toppdag, og vi får håpe at det snur i den siste konkurransen. Det var veldig synd at Magnus ikke klarte en plass på pallen. Selv var jeg middels god i bakken og i sporet, og da blir man dessverre ikke bedre enn nummer 11 i dette selskapet. 20 sekunder bedre etter hopprennet kunne vært nok til en fight om medalje. Det er små marginer som skiller, og de gikk dessverre ikke i vår favør i dag, sa Klemetsen til NRK etter rennet.

Sølvmedaljen gikk til franske François Braud, mens tyske Johannes Rydzek vant spurtduellen med Magnus Moan om bronsemedaljen. Jørgen Graabak og Jan Schmid lyktes ikke i hoppbakken og endte langt bak de beste.

Nå gjenstår bare teamsprinten, der to utøvere fra hver nasjon kjemper om VM-gull. Hvem av de norske utøverne som får de to plassene er ikke klart, men Håvard Klemetsen la inn nok en god søknad med sin 11. plass på torsdag. Trolig er det Klemetsen, Magnus Moan og Mikko Kokslien som kjemper om de to plassene på laget. NRKs kombinertekspert Fred Børre Lundberg mener 36-åringen fra Kautokeino bør få en av plassene.

– Håvard Klemetsen bør etter min mening være en av de to norske som går teamsprinten. Han er best i bakken og har gått gode sprintrenn tidligere. Dette er en øvelse som passer Håvard godt, sa Lundberg da løperne hadde passert målstreken.

– Jeg har veldig lyst til å gå teamsprinten. Det blir tøft å restituere seg, for vi har gått fire konkurranser med få dagers mellomrom. Men jeg tror at jeg kan gjøre en god jobb, fastslo Klemetsen.