– Jeg tror det er viktig å synliggjøre at små klubber og byer også kan arrangere store konkurranser på samme nivå som resten av landet. Det er også fint at løpere fra sentrale deler av Norge får et inntrykk av hvilke avstander løpere fra Nord-Norge må forholde seg til for å delta i de fleste nasjonale renn, sier Tverelv til Altaposten.

Gode prestasjoner

Den tidligere skiskytteren kan skryte av én NNM-seier og en seier og noen topp fem-plasseringer i norgescupen.

– Jeg har deltatt i junior-NM et par ganger, men kan ikke skryte av noen gode plasseringer der. Jeg tror 12. plass er det beste. Jeg fikk aldri til å prestere godt i mesterskap, kommenterer altaværingen.

Hun la skiene og våpenet på hylla i 2010 etter seks år som aktiv løper.

– Jeg sluttet hovedsaklig for å studere på heltid, men følte meg også ferdig med å konkurrere, forteller Liv Reidun, som for tiden studerer medisin ved universitet i Tromsø.

Selv om Liv Reidun ikke trener målrettet lenger mimrer hun tilbake på gode minner som aktiv løper.

– Norgescuprennene er alle gode minner, men det at jeg alltid reiste sammen med pappa gjorde opplevelsen enda bedre. Han tok seg av å smøre ski, hjelpe til med innskyting og ta vare på klærne mine mens jeg gikk løp. Han hadde også en del andre «manager-oppgaver». Vi har sett store deler av Norge og jobbet mye sammen, forteller 24-åringen.

Viktig å ha det gøy

Det er relativt få jenter i Norge som driver med denne idretten, og per i dag er det kun to jenter som holder aktivt på med skiskyting i Alta.

– Da jeg gikk var det rundt 20-30 navn på resultatlisten nasjonalt, noe som er veldig lite sammenlignet med at guttene var dobbelt så mange.

På spørsmål hva hennes oppfordringer til å rekruttere og holde på de jentene sporten allerede har er svaret enkelt:

– Det er viktig å ha det gøy og ikke la idretten bli noe du gjør fordi du må.  I tillegg er det viktig at alle på laget tar vare på hverandre og står sammen i opp- og nedturer. Det kan til tider være vanskelig å stå helt alene i individuell idrett, sier Liv Reidun.

– Jeg reiste som regel alene til store renn og fikk virkelig kjenne på at samhold innad laget er viktig.

24-åringen forteller at hun savner skiskyting spesielt i vintersesongen og når hun ser de hun konkurrerte mot før gjør det veldig bra.

– Jeg er fornøyd med det jeg klarte å oppnå de årene jeg drev med skiskyting. I tillegg har jeg fått god bruk for kunnskapen og erfaringen jeg har fått fra idretten, avslutter Liv Reidun.

Junior-NM i skiskyting starter med normaldistanse i morgen formiddag. Lørdag er det sprint og søndag stafett.