Det ble hoppet veldig langt i den store bakken torsdag morgen, og Håvard Klemetsen gjorde ingen elendig konkurranse. Han hoppet 127,5 meter. Problemet var bare at det var mange andre som lyktes ekstremt godt. Bernhard Gruber hoppet 133 meter og leder foran langrennet. Håvard Klemetsen er nummer syv og starter ut 25 sekunder bak østerrikeren.

– Det var ikke noe makshopp, men absolutt godkjent. Jeg skal fortsatt kunne være med å kjempe om en bra plassering. Eric Frenzel går ut rett før meg, og klarer jeg å holde ryggen hans er alt mulig. Jeg vet jeg kan bedre, så litt skuffa er jeg. Men så lenge man fortsatt er på skuddhold er det ingen grunn til å gi opp, sa Klemetsen til NRK etter hopprennet.

Magnus Moan var nestbeste nordmann på 14. plass. Han var svært fornøyd med sitt svev på 125 meter, og endte på 14. plass. Han er 47 sekunder bak Gruber og er trolig Norges største medaljehåp hvis ikke Håvard Klemetsen varter opp med noe helt spesielt.

– Langrennsformen er bra. Planen blir å henge på Eric Frenzel, så får vi se om det lar seg gjøre. Jeg er i hvert fall ikke bekymret for skiene. Vi har hatt gode ski i hele mesterskapet, og jeg er sikker på at smørerne fikser den jobben også i dag, kommenterte 36-åringen fra Kautokeino.

Langrennet starter klokken 15.15.