Tarjei Bø er frisk og håper å finne formen til skiskytter-VM. Med seg på veien henter han inspirasjon fra langrennsherrenes herjinger i Falun.

Det er blitt mye ski-VM på TV for stryningen den siste uken. Han har trent litt etter forkjølelsen, men mellom øktene har han ligget på sofaen eller i senga.

– Jeg har levd et kjedelig liv siden jeg tok fri fra Holmenkollen-helgen. Og det blir nok litt kjedelig fram til VM også. Jeg gjør alt for å oppnå suksess, sier Bø til NTB.

– Hva har inspirert deg i ski-VM?

– Klassisk har jeg ikke greie på, men jeg blir inspirert når jeg ser de beste skøyterne. Spesielt sprintstafetten. Det er noe av det råeste jeg har sett på to par ski, det Finn og Petter gjorde der, sier Bø om lagsprinten der Finn Hågen Krogh og Petter Northug tok et suverent VM-gull.

Fotballfleip

Skiskytteren blir spøkefull når han snakker om utøverne i langrennslandslaget. Noen av dem møtte han fra tid til annen da han bodde i Lillehammer.

– Der bodde mange av langrennsgutta. Vi hadde noen heftige fotballkamper på Stampesletta i Lillehammer. Det var vel der vi la igjen konkurranseinstinktet oss imellom.

– Er Finn Hågen Krogh så god i fotball som han hevder?

– Ja, han er god. Men jeg tror han valgte riktig idrett, flirer Bø.

– Det ryktes at din bror, Johannes, også er god i fotball?

– Ja, Johannes er god. Han valgte feil idrett. For han har jo ingen VM-medaljer ennå, gliser han om broren som deltar i sitt første senior-VM fra neste uke.