Moan får en ny sjanse til å ta en individuell VM-medalje i Falun. Han ble foretrukket foran Mikko Kokslien til torsdagens renn med hopp i den store bakken.

Det har ligget i kortene at Håvard Klemetsen, Jan Schmid og Jørgen Graabak var sikre på laget.

De fire som er med torsdag er de samme fire som var med i den første individuelle konkurransen. Da ble Håvard Klemetsen beste norske på femteplass.

– Den siste plassen sto mellom Moan og Kokslien. Etter en totalvurdering valgte vi Magnus. Han var også hakket bedre enn Mikko under hopptreningen tirsdag, mens de var ganske like i lagkonkurransen både hopp- og langrennsmessig, sa landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen da laget ble offentliggjort utenfor Hotell Scandic Lugnet onsdag kveld.

Klar

Norge kjempet en hard kamp mot Tyskland i lagkonkurransen, men måtte ta til takke med sølvet. Ingebrigtsen spår nye dueller mot tyskerne.

– Vi føler oss klare til å trykke til og ønsker å jakte litt på tyskerne. Jeg føler at vi gjorde en ganske bra lagkonkurranse. Tyskerne var hakket bedre enn oss da, men vi ønsker å utfordre dem på nytt torsdag.

– Betyr det noe for laget at det ikke ble noe hopping onsdag?

– Nei, det betyr ikke mye i det store og hele. Vi hadde ønsket at et par av utøverne skulle få et par hopp til, men nå må de ta tak med en gang torsdag morgen. Da handler det om å gi gass og slippe seg løs, lukke øynene og dra til.

Peker på Rydzek

Trønderen mener at franske Jason Lamy Chappuis og Akito Watabe kan hevde seg i toppen. Det samme tror han om østerrikerne om de hever seg fra tidligere i mesterskapet.

Men han mener at Johannes Rydzek er den store favoritten. Han vant den første individuelle konkurransen og var også på laget som tok laggull.

– Rydzek er i kalasform. Han er sterk både i bakken og løypa, og så har du Eric Frenzel som leverer jevnt bra hele veien. Som det ser ut er Rydzek mannen å slå.

Mikko Kokslien er norsk reserve i torsdagens VM-renn. Han er ikke aktuell for lørdagens lagsprint. Det er heller ikke Magnus Krog, som allerede har reist hjem til Norge.

Hoppdelen starter klokken 10.00, mens langrennet begynner klokken 15.15.