Alta-jenta var ankerkvinne for Lillehammer Skiklubs førstelag da norgesmesterskapet del 1 ble avsluttet med stafetter på søndag. Hun kunne ikke gjøre noe med Oppdal IL og IL Heming, som gjorde opp om gullet. Førstnevnte lag stakk av med seieren etter et durabelig spurtoppgjør. Deretter gikk Emilie Kristoffersen glad og fornøyd over mållinja og sikret karrierens første NM-medalje. Hun gikk sammen med Ine Løvlien og Mari Støen Gussiås.

– Jeg begynte nesten å grine på oppløpet, sa en tydelig rørt Kristoffersen til NRK etter løpet.

Det var de tre søstrene Astrid, Kari og Silje Øyre Slind som gikk Oppdal inn til seier. Det ble en meget spennende avslutning da Silje Øyre Slind sørget for at Oppdal klatret ett hakk opp fra fjorårets andreplass. Hun ble sendt ut på sin fem kilometer lange etappe med et forsprang ned til regjerende mester Heming, etter at tvillingsøster Astrid og lillesøster Kari hadde levert gode etapper.

– Nå blir det en skikkelig bygdefest på Oppdal. Dette skal vi leve på i et år, sa Kari Øyre Slind til NRK.

Men for Heming gikk ankerkvinne Astrid Uhrenholdt Jacobsen en knallsterk etappe. Hun hentet inn nesten hele forspranget, men på oppløpet var det akkurat litt for langt opp til Oppdals ankerkvinne, som kom i mål sju tideler foran.

– Jeg visste det kom en ulv bak meg, men tenkte det akkurat kunne gå. Det gjorde det jo og. Jeg følte jeg hadde kontroll på oppløpet, der hadde jeg litt mer å gi. Men opp den siste bakken var jeg så stiv, forklarte Silje Øyre Slind til NRK etter å ha sikret gullet.

Dermed ble det gull til tre søstre, som sammen jublet liggende i snøen i målområdet.

Henriette Heitmann Mikkelsen gikk første etappe for Lillehammers andrelag. Sammen med Marte Håkenstad-Bråten og Kristine K. Torgersen gikk hun inn til en sterk tiendeplass. De var imidlertid over to minutter bak vinnerlaget Oppdal IL.

Totalt 44 lag stilte til start i kvinnenes NM-stafett.