Det gjenstår fortsatt en del serierunder i 2. divisjon avdeling 6, men Alta IFs håndballherrer ligger godt an til å klare opprykkskvalik. For øyeblikket leder de serien tre poeng foran BHK 2, mens Harstad har fire poeng opp til Alta-guttene.

Gode spillere

Trener Ken Ingebrigtsen har aldri lagt skjul på målsettingen om 1. divisjonsspill i Altahallen, og han er sikker på at de skal klare kvalik denne sesongen. Klubben har forsøkt seg flere ganger uten å lykkes, men den ambisiøse Alta IF-bossen gir ikke opp. Nå forsterker han laget med to velkjente spillere som Alta-publikummet kjenner godt fra før.

– Vi har jobbet hardt og lenge med dette, og det er gledelig at vi har fått på plass to av spillerne vi ønsket oss aller mest. Jan Ivar Buljo har tilegnet seg massevis av rutine etter flere sesonger i Bodø håndballklubb, og vi så på treningene rundt juletider at han fortsatt har fantastiske ferdigheter. Det er også kjempehyggelig at Ole Henrik Kristiansen kommer tilbake. Han har spilt i Vålerenga og vil tilføre oss rutine, fysikk og gode avslutninger. Vi arbeider fortsatt med et par navn til, men det er ikke sikkert at vi får dette i orden innen 1. februar, forteller Ken Ingebrigtsen.

Fire kamper igjen

1. februar stenger nemlig overgangsvinduet. Det betyr at Ingebrigtsen & co begynner å få dårlig tid.

– Vi får kanskje på plass én spiller til, men det er langt fra sikkert. Det er mye som skal klaffe. Men jeg begynner å bli godt fornøyd med den stallen jeg nå har, og gleder meg veldig til sesongavslutningen og opprykkskvaliken. Det er et utrolig trangt nåløye, men vi har lyst til å rykke opp i 1. divisjon og skal gjøre alt vi kan for å klare det, sier Ingenbrigtsen til A-sporten.

Han håper å kunne bruke de to-tre nye spillerne i tre av kampene som gjenstår.

– Hvis det passer sånn blir vi å hente dem nordover. Selv om de kjenner dagens spillere ganske godt er det viktig å få spilt inn laget så godt som mulig før kvaliken starter. Vi kommer til å gjennomføre noen trenings- og kamphelger når det passer, forteller Alta-sjefen.

Alta IF har kun hjemmekamper igjen i seriespillet. De møter Lødingen 14. februar, Bravo 22. februar, Gravdal 8. mars og TSI 14. mars.