Langrennsløperen fra Tverrelvdalen hadde press på seg og burde levert et godt NM-renn for å ha en mulighet til å gå 15 kilometer fristil i VM. Det så ikke ille ut etter 2,1 kilometer. Da var han nummer åtte - få sekunder bak de aller beste.

Men deretter forsvant Finn Hågen Krogh fra tv-ruta og resultatlistene, og etter hvert ble det opplyst at han hadde brutt løpet. Ifølge kilder NRK var i kontakt med følte Krogh seg slapp underveis og valgte å bryte for å være best mulig rustet til fredagens sprintrenn.

Dermed er det lite trolig at altaværingen får gå 15 kilometer i VM. Sprint og lagsprint er mer aktuelle VM-løp for Krogh. Han har en siste sjanse til å overbevise landslagsledelsen om en plass på 15-kilometeren med en sterk plassering i det siste verdenscuprennet før verdenmesterskapet i Falun starter. Det går av stabelen i Østersund helga før VM begynner.

Anders Gløersen vant torsdagens renn foran Hans Christer Holund og Sjur Røthe. Vadsøværingen Daniel Stock klinket til med en imponerende fjerdeplass.