Årets europamesterskap i scootercross arrangeres over to helger i Trondheim og Valdres. Opprinnelig skulle også Russland ta sin del av arrangørjobben, men nær som sagt vanlig er EM-rundene i øst kansellert. Martin Moland, Chris Daniel Elde og Marius Nord er utøverne som skal gi gass for Norge.

– Det blir dessverre ikke løp i Russland, men det var egentlig ingen overraskelse. Det er sjelden at de makter å gjennomføre mesterskap som de har blitt tildelt. De skulle jo etter planen også arrangere VM, men heller ikke det blir noe av, kommenterer Martin Moland, som gleder seg til å kjempe om topplasseringer i EM.

– Det er tøff konkurranse om plassene, så jeg er godt fornøyd med å bli tatt ut. I EM kjøres det kun Pro stock. Det er mange som kjører denne klassen i Norge, også flere av de som til vanlig konkurrerer i Pro open. Jeg ser frem til løpene i Granåsen og Valdres.

11 kjørere totalt

I tillegg til de tre Alta-kjørerne skal Joachim Olsen (Karasjok), Kristoffer Holm (Nordreisa), Ole-Herman Sjøgren (Hammerfest), Robert Lunden (Tydal), Fredrik Kirkhus (Singsås), Magnus Sagen Reiten (Singsås), Tore Gustavson (Verdal) og Mathias Hagadokken (Valdres) delta i europamesterskapet. Den første runden arrangeres 21. februar og den andre går av stabelen en uke senere.

– Jeg har aldri kjørt i verken Trondheim eller Valdres før, så det blir spennende. Det blir som så mange ganger før en lang og slitsom reise, men jeg regner med at vi lar utstyret stå og flyr hjem mellom de to EM-rundene, forteller Moland.

VM i fare

Han er også tatt ut til å kjøre VM, men ifølge motorcrossforbundets nettsider vil det neppe bli arrangert verdensmesterskap i scootercross denne sesongen.

– Det er også gjort uttak av førere til VM både menn og damer, og nordisk for 14-16 år og damer. Da det sannsynligvis ikke blir verken VM eller nordisk mesterskap i 2015, blir de som er uttatt ikke offentliggjort før det i tilfelle blir kunngjort mesterskap, skriver forbundet på sine nettsider.

– Jeg har fått beskjed om at jeg er tatt ut, og håper i det lengste at de finner en ny VM-arrangør, kommenterer Moland.

Få konkurranser

Stadig færre kjørere i Finnmark og Troms er en utfordring for de få som virkelig ønsker å satse. Det arrangeres ekstremt få løp i landets to nordligste fylker, noe som betyr at seriøse utøvere Moland, Chris Daniel Elde og Marius Granshagen Nord får lite konkurransetrening. Slik det ser ut nå er det de to EM-rundene i februar og norgesmesterskapet i Tydal 13.- og 14. mars som er de eneste store konkurransene på norsk jord.

– Det blir mye trening og få løp. Kanskje blir det en tur eller to til Sverige for å finpusse konkurranseformen, men frem mot EM og NM blir det mange timer med trening på Kvenvikmoen, avslutter Moland.