Hele 28 damespillere var i aksjon da BUL arrangerte treningssamling i Finnmarkshallen lørdag og søndag. Tre av disse spiller til daglig i Tromsø-klubben Fløya, som rykket ned fra 1. divisjon sist sesong. De skal nå spille i samme 2. divisjonsavdeling som BUL. I tillegg hadde BUL-trener Odd Inge Johansen invitert tre spillere fra Kirkenes og Norild. Alle disse seks er opprinnelig fra Øst-Finnmark.

– Jeg synes alle som deltok på samlingen viste seg frem på en positiv måte. Noen utmerket seg mer enn andre, og vi kommer til å ta en prat både innad i trenerteamet og med de aktuelle jentene om veien videre. Noen av disse er helt klart spillere som vi ønsker å se i BUL-drakt, sier Johansen til A-sporten.

Spillere gjør comeback

Det var ikke bare de nevnte seks som måtte gjøre seg kjent med nye spillere. Trude Johansen, Anita Kristensen og Ann Solbritt Logje er tilbake på fotballbanen igjen etter en tid på sidelinjen, og klubben har også knyttet til seg flere unge jenter fra Alta IF og Tverrelvdalen. Birte Mjøen kommer fra sistnevnte klubb, og hun fikk for første gang prøvd seg i kamp sammen med sine nye lagvenninner.

– Det var en vel gjennomført treningssamling. Det var en del slitne bein på søndag, men det var vi forberedt på. Vi hadde en morgenøkt på lørdag som ble filmet, og fortsatte med en faglig samling i forkant av internkampen lørdag kveld. Det ble også tid til litt sosiale aktiviteter og en del klipp og videosnutter der Roger Finjord og Vidar Johnsen var involvert. Alt i alt er jeg kjempefornøyd med helga, sier BUL-sjefen.

Snakket med Alta vgs

A-sporten var innom lørdag kveld, der trenerteamet hadde satt opp to jevne lag som spilte 3x30 minutter. Det haglet ikke med scoringer, men det var flere spillere som viste lovende takter og flotte ferdigheter.

– Tilbakemeldingene etter samlingen har vært veldig positive. Vi håper og tror at jentene fra Øst-Finnmark fikk et godt inntrykk, og det er viktig for oss å vise at fylkets største fotballtalenter like gjerne kan velge BUL og Alta som Norges toppidrettsgymnas i Tromsø.

Johansen forteller videre at Irene Sæther (KIF), Martine Hansen (Fløya), Sofie Wikstrøm (Norild), Elisabeth Bye (Fløya), Amanda Sørensen (KIF) og Kathrine Pleym (Fløya) hadde et møte med Alta videregående skole.

– Alta vgs var på plass for å snakke litt om mulighetene ved toppidrettslinja her. Vi er opptatt av å ha gode relasjoner mellom skole og klubb, så vi er glade for at vi kunne presentere et opplegg for disse jentene, kommenterer Johansen.