Langrennsløperen fra Alta ble kretsmester i Oppland sist søndag. Lørdag var det renn i fri teknikk, og det valgte hun å stå over. I stedet sparte Alta-jenta krefter til søndagens 10 kilometer fellesstart i klassisk stil. Her gikk hun til en meget sterk andreplass - kun slått av Renate Bergset Tjetland. 4,5 sekunder skilte de to. Ettersom vinneren ikke går for en Oppland-klubb var det Henriette Heitmann Mikkelsen som ble kåret til kretsmester på distansen.

– Jeg er godt fornøyd med løpet. Det fungerte veldig bra, og andreplassen var på ingen måte noe nederlag. Dette var siste renn før NM starter. Jeg håper og tror at det var en god søknad til å gå en etappe på stafetten for Lillehammer skiklubb, kommenterer hun.

To Alta-jenter på laget?

At hun stiller til start i de fleste individuelle NM-rennene er helt sikkert. Men det er altså ikke avklart hvem som går for klubbens førstelag i den prestisjetunge lagkonkurransen søndag denne uka. Både Henriette Heitmann Mikkelsen og Emilie Kristoffersen kan få sjansen.

– Det er mange gode løpere i denne skiklubben, men et par av de aller beste skal delta i U23-VM. De reiser før stafetten arrangeres, så jeg føler at mulighetene for en plass på laget er gode. Det er tre utøvere som ugjør stafettlaget, og en av disse etappene er i klassisk stil. Det er nok den jeg har best sjanse til å få, sier altaværingen til A-sporten.

Mange finnmarkinger

Nevnte Emilie Kristoffersen deltok ikke på søndag. Men dagen i forveien gikk hun inn til andreplass på fristildistansen i KM. Kun Barbro Kvåle var raskere enn Alta-jenta i sporet. Daniel Stock fra Vadsø vant herreklassen.

– Det er mange gode finnmarksløpere her nede. Ine Løvlien fra Kirkenes ble nummer fire i samme løp som jeg gikk på søndag. I tillegg vant Peter Andersen, også han fra Kirkenes, seniorklassen på søndag. Det er veldig positivt at det er så mange dyktige utøvere fra Finnmark samlet her nede. Man føler seg litt mer hjemme, smiler Heitmann Mikkelsen.

Står over sprinten

I NM skal hun gå 10 kilometer fri teknikk på torsdag, duathlon på lørdag og stafett på søndag. Hun har bestemt seg for å stå over fredagens sprintrenn.

– Jeg føler at jeg har hatt en bra NM-oppladning og gleder meg til å komme i gang. Norgesmesterskapet er et av sesongens absolutte høydepunkt, og jeg tror det kommer til å bli noen veldig flotte dager på Røros. Det er et stort arrangement med mange store navn på startlista. Og i tillegg få gå en stafettetappe på førstelaget søndag ville vært helt perfekt, fastslår hun.