Kombinertløperen fra Kautokeino har sin styrke i hoppbakken, men lørdag var han kun sjettebest før langrennsdelen. Han gikk seg derimot opp to plasser og kapret til slutt fjerdeplassen.

Da A-sporten sa det ikke er så vanlig å se at han bruker langrennet til å gå seg opp på resultatlista tok Klemetsen påstanden med godt humør og satte journalisten på plass.

– Nei, jeg har slitt litt med det, men så må jeg innrømme at uansett hvor mye jeg ønsker det så er det ikke så lett å avansere på lista når jeg starter først ut...!

Og det har han selvfølgelig rett i. Altså et godt svar til en kanskje ikke like bra påstand. For Klemetsen er ofte best i bakken og får dermed starte først på langrennet. I  helgas to renn i Sapporo manglet han derimot litt i bakken.

– I forhold til i Seefeldt helga før var det hakket dårligere i hoppbakken og hakket bedre på langrennsdelen. Men jeg hadde bra avslutning på begge langrennene og er fornøyd med en tredje- og en fjerdeplass, sier Klemetsen på telefon fra høyden i Italia der han vil oppholde seg de neste par ukene.

Les mer om Klemetsens VM-oppkjøring i mandagens papir-/PDF-utgave.