Skøytebanen i Bossekop er svært populær, men mange reagerer på at det knapt finnes lysglimt i mastene på Nornett stadion. Trivselsfaktoren reduseres betraktelig når man må snurre rundt på isen i stummende mørke.

Alt må byttes ut

Dette er en problemstilling som BUL tar på høyeste alvor, og de har nå startet jobben med å skaffe til veie midler til renovering av lysanlegget. Men Rune Stamnes og Peter de Jong ble nærmest satt ut da de fikk kostnadsoverslaget. Summen var ganske mye høyere enn de hadde sett for seg.

– Vi mottok en del henvendelser om vi kunne skifte ut noen av pærene som hadde gått. Det var ingen urimelig forespørsel ettersom det kun er tre av 12 lys som fortsatt fungerer. Så vi ba et firma å sjekke ut hva det ville koste å ordne lysene. Svaret vi fikk var ganske brutalt. Det nytter ikke å skifte pærer, for hele anlegget er nemlig fullstendig utdatert. Alt av armaturer og kabler må byttes, og med arbeid vil det koste oss 300.000 kroner. Det er kun mastene som fortsatt kan brukes, forteller Stamnes og de Jong.

Velvillige samarbeidspartnere

En slik sum kan føles uoppnåelig for et lite idrettslag, men BUL er fast bestemt på å lykkes. Om ganske nøyaktig én måned arrangerer de en heidundrende skøytefest på Nornett stadion, og det er dette arrangementet som skal være klubbens katalysator for pengeinnsamlingen.

– Vi er allerede i gang med jobben, men det er viktig å få frem hvor mye skøytedagen lørdag 21. februar betyr i denne sammenhengen. Det er den som har skapt større interesse for skøyteidretten i Alta. Fjorårets arrangement var mye mindre enn det vi skal være vitne til om en måned, men det skapte en gnist som nå er i ferd med å ta skikkelig fyr. Når vi forteller våre samarbeidspartnere at årets happening skal bidra til nytt lysanlegg, får vi vanvittig respons. Det er utrolig gledelig, fastslår BUL-duoen, som håper at arbeidet med å lyse opp arenaen kan starte til sommeren.

God markedsføring

Stamnes og de Jong kommer til å jobbe med denne pengeinnsamlingen parallelt med forberedelsene til skøytedagen, der høydepunktet utvilsomt vil være «landskampen» mellom Norge og Nederland. En rekke kjente profiler kommer til Alta for å delta. Og arrangementet vil ikke bare bli fulgt av lokale mediekanaler. Legenden Bart Veldkamp har gjort en formidabel jobb med promoteringen i forkant, noe som fører til at den nederlandske statskanalen og to eller tre av de største avisene kommer nordover for å dekke arrangementet.

– Det vil være en fantastisk god markedsføring av Alta og Finnmark, og vi er glade for at vi har både kommunen og fylkeskommunen med på laget. Uten deres støtte kunne vi aldri å fått i stand et så stort arrangement, og da ville vi heller ikke hatt noen mulighet til å sørge for nye lys på stadion. Alt dette henger sammen, smiler Rune og Peter.

Gratis inngang

Det vil være gratis for publikum å følge skøytedagen fra tribunen. Men for å sørge for et overskudd kommer BUL til å selge lodd, mat og drikke. Absolutt alt av overskuddet går til klubbens lysprosjekt.

– Vi ønsker å lage en skikkelig folkefest, og selv om vi definitivt kunne trengt inngangspengene vil arrangementet være gratis for alle. Men vi håper jo selvsagt at altaværingene og de mange tilreisende vil støtte oss på andre måter. Dette ble veldig mye større enn vi hadde forestilt oss, og vi må jobbe hardt for å gå i pluss. Men det skal vi klare, kommenterer duoen, som trenger litt hjelp i tiden fremover.

– Vi skal fikse opp litt på BUL-huset slik at det ser ordentlig ut når stjernene kommer, så vi trenger litt dugnadshjelp. Det vil jo også komme de daglige brukerne til gode. Logistikken vil også være en utfordring, og det er mye som skal gjøres de dagene det står på. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har mulighet til å hjelpe til, avslutter de.