Den norske kombinertduoen Jan Schmid og Håvard Klemetsen gikk seg begge inn på seierspallen under verdenscuprennet i Sapporo fredag, men kunne lite gjøre med suverene Eric Frenzel.

Tyskeren leder verdenscupen sammenlagt og beviste hvorfor i den japanske skimetropolen. Frenzel var nummer seks etter hopprennet, men hadde ingen problemer med å tette luka fram til ledende Yoshito Watabe i det ti kilometer lange langrennet.

Jan Schmid gikk også et meget godt fra startnummer ti og var ikke mer enn fem sekunder bak Frenzel i mål. Trønderens andreplass var ikke truet

Håvard Klemetsen gikk ut som nummer tre i langrennet etter en ny god dag i hoppbakken, og veteranen fra Kautokeino beviste at VM-formen er i anmarsj. I kamp med et kobbel med løpere vant han spurten om tredjeplassen. Nærmest Klemetsen fulgte Mikko Kokslien. Han gikk seg opp fra en 19. plass i hopprennet.

– Det ble en veldig god dag her i Sapporo. Jeg gleder meg til i morgen, sa Klemetsen til NTB etter rennet.

Med fredagens seier økte samtidig Eric Frenzel sin suverene ledelse i verdenscupen sammenlagt. Tyskeren leder nå med nesten 250 poeng på landsmannen Fabian Riessle. Jan Schmid er beste nordmann på fjerdeplass. Han er nesten 300 poeng bak Frenzel.

Natt til lørdag er det nytt renn i Japan. (©NTB)