Kautokeino ser ut til å bli ett av totalt seks lag i finnmarksserien for damer. Blant spillerne finner vi Maret Charlotte Logje (23) som sammen med sine jevngamle venninner herjet i sjuerserien som 15-16-åringer.

– Vi var med i dameserien for to-tre år siden, men det blir veldig morsomt å komme tilbake, sier Logje, som har ni-ti jenter med seg på treningene.

– Noen flere er i tenkeboksen og vi har heller ikke kommet i kontakt med alle som kan være aktuelle. Så om noen har lyst å finne fram skoene igjen er det bare å ta kontakt, sier 23-åringen, som gleder seg til nye bussturer rundt i Finnmark.

– Det er noe eget med bussturer. Jeg har savnet det sosiale rundt slike fotballturer, sier hun.

Kampen om vidda

At Avju fra Karasjok også er påmeldt gleder henne.

– Lokaloppgjør mot Avju er alltid noe å se fram til. Vi har samarbeidet med dem tidligere, men det aller beste for finnmarksfotballen er at vi klarer å stille hvert vårt lag, sier hun og legger til at hun har påtatt seg oppgaven som «oppmann».

– Vi håper å ha en trener på plass om ikke så lenge, avslutter hun.

I tillegg til nevnte lag har Alta IF, Honningsvåg og Hesseng meldt på lag, mens BUL om kort tid bestemmer seg for om de skal stille med et BUL 2.

Damene skal i utgangspunktet spille nierfotball, men om lagene har spillere nok og ønsker å spille på full banestørrelse er det åpent for at 11 spillere kan starte kampen for hvert lag.