Tirsdag offentliggjorde Norges skiforbund det norske hopplaget som reiser til junior-VM i Almaty. Kun to kvinnelige utøvere er tatt ut, nemlig Anna Odine Strøm fra Alta IF og Silje Opseth fra IL Holeværingen. I tillegg deltar herrehopperne Phillip Sjøen (Bækkelagets SK), Johan Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker SK), Joachim Ødegård Bjøreng (Røykenhopp) og Andreas Granerud Buskum (Raufoss IL).

Onsdag fikk den talentfulle skihopperen fra Alta nok en gladmelding. Hun er en av fem norske kvinnehoppere som får delta i kommende helgs verdenscuprenn i Oberstdorf. Maren Lundby og Line Jahr kommer rett fra to renn i Japan, og får selskap av Anette Sagen, Gyda Enger og Anna Odine Strøm, som er tilbake i verdenscupen igjen. De har ikke deltatt i den gjeveste konkurransen siden åpningshelga på Lillehammer før jul.

- Jentene jobber beinhardt og legger ned 100 prosent innsats. Dette gjør meg sterk i troen på at de vil få betalt for dette fremover. Det blir bra med fem jenter i aksjon i Oberstdorf, og det blir spennende å se hva Gyda, Anette og Anna kan få til mot de aller beste i verden etter at de ikke har konkurrert på det øverste nivået siden Lillehammer, sier Christian Meyer til skiforbundets nettsider.

De opplyser videre at Enger og Strøm har slitt med skader siste tiden, men er igjen friskmeldt og klare for renn. Anette Sagen har prioritert trening på hjemmebane og blant annet COC-renn i Falun hvor hun gikk til topps sist helg.

- Jeg gleder meg veldig til å hoppe i verdenscupen igjen, og er også kjempeglad for at jeg får delta i junior-VM. Det er skikkelig stort selv om jeg har vært der to ganger tidligere. Jeg går noen veldig spennende uker i møte, sier en fornøyd Anna Odine Strøm til Altaposten.