Jørgen Graabak gikk siste etappe for Norges kombinertlandslag og sikret en knepen verdenscupseier på lørdagens lagsprint i kombinert i østerrikske Ramsau. Han spurtslo tyske Fabian Riessle med knappest mulig margin.

Totalt tok det norske laget 411,4 poeng i hoppbakken og gikk ut som nummer to i langrennet. Opp til ledende Tyskland skilte det 18 sekunder, mens Østerrike og Frankrike fulgte ytterligere noen sekunder lenger bak.

Langrennet viste seg tidlig å bli et oppgjør mellom Norge, Frankrike og Tyskland. Håvard Klemetsen gikk den andre etappen for det norske laget, og han leverte et strålende langrenn.

– Håvard har gjort en kjempejobb. Han har gått strålende og tettet luka til Frankrike da Tyskland måtte slippe noen meter. Veldig bra av Håvard, fastslo NRKs ekspertkommentator Fred Børre Lundberg da Klemetsen vekslet rett bak Frankrike.

På tredje etappe forsøkte tyske Johannes Rydzek å riste av seg Norges Jan Schmid, men uten å lykkes.

Dermed fikk Norges ankermann Jørgen Graabak et ypperlig utgangspunkt foran den siste og avgjørende etappen. Olympiamesteren fra Sotsji hadde kontakt med både Frankrike og Tyskland fra første stavtak og kunne styre begivenhetene inn mot mål.

På sisterunden rev Graabak seg løs sammen med tyske Fabian Riessle, og lenge så tyskeren ut til å ha festet et grep om seieren. På de siste meterne kom imidlertid Graabak opp på siden av tyskeren og hev seg de nødvendige centimeterne foran i mål.

Ett fattig tidel skilte til slutt de to duellantene. Frankrike tok tredjeplassen, mens Østerrike ble nummer fire.

Håvard Klemetsen ble for øvrig belønnet med flest poeng av de norske i hopprennet. Kombinertveteranen gjorde et hopp på 90 meter og fikk 109,2 poeng. Også Mikko Kokslien og Jan Schmid hadde samme lengde. Jørgen Graabak landet på 95 meter, men ifølge juryen var ikke hoppet like solid som prestasjonene til lagkameratene.