Eriksen har vært en del av 3. divisjonslagets trenerteam ved flere anledninger, men har da spilt aktivt ved siden av. Senest denne sesongen var han spillende assistentrener for Odd Inge Johansen. Nå skal han konsentrere seg fullt og helt om oppgaven som sjef for klubbens herrelag.

– Jeg begynner å merke kjøret etter mange år som spiller i 2.- og 3. divisjon, og kroppen klarer nok ikke en ny runde. Det kreves mye arbeid for å spille på dette nivået. Nå som jeg skal ha hovedansvaret passer det bra å trappe ned, forteller Jon Steinar Eriksen, som gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Det blir artig å ta over som hovedtrener. Vi har skiftet ut store deler av spillerstallen det siste året, men det er fortsatt mange gode fotballspillere igjen. Jeg tror vi kan få på plass et slagkraftig mannskap neste sesong, sier han til A-sporten.

Usikre kort

Han synes det er alt for tidlig å snakke om målsettingene for 2015. Det er fortsatt stor usikkerhet rundt hvem som blir med videre og hvem som forlater klubben. Etter det A-sporten kjenner til kan både Arle Ivar Ring og Øyvind Bøthun være på vei ut av portene på Coop-banen i Bossekop.

– Jeg har snakket med en del av spillerne, og de fleste har gitt uttrykk for at de blir med videre. Men det vil alltid være usikkerhet rundt en del spillere. Arle Ivar Ring har trent litt med andre lag etter sesongen ble avsluttet, men han skal vite at døren alltid står åpen for han i BUL. Arle Ivar har fortsatt kvaliteter som hever alle lag i 3. divisjon, så det er klart at vi ønsker å ha han med videre. Vi får se hva som skjer med han, Øyvind og de andre som er litt i tvil, kommenterer Eriksen.

Røysom blir assistent

Flere unggutter har vist lovende takter denne sesongen. De vil være ett år eldre i 2015, og BUL-sjefen gleder seg til å jobbe videre med klubbens mange talenter.

– Det kommer gode unggutter opp hvert eneste år i BUL, og det er slik det skal være. Nå har flere fått viktig erfaring i 3. divisjon. Vi satser på at vi får på plass en god miks av lovende unge spillere og mer rutinerte ringrever.

Eriksen får med seg tidligere BUL-spiss Frank Røysom som assistenttrener. Evigunge Øivind Granerud skal også bidra på treningsfeltet enkelte ganger. I tillegg skal Vegard Fagerhaug ta seg av keeperne i klubben.

– Jeg tror vi har noe veldig bra på gang. Jeg er fornøyd med teamet, og det var godt å få dette på plass før jul. Nå er vi klare til å gi full gass på nyåret, avslutter han.